Zagrebparking i dalje 'harači' po džepovima građana

Nakon što je Ustavni sud dosadašnji način kažnjavanja vozača bez parkirne karte proglasio protuustavnim, Zagrebparking je odlučio kazne preimenovati i nastaviti ubirati milijune.

11.12.2009.
11:42
VOYO logo

Zagrebparking je u prošloj godini zaradio oko 20 milijuna kuna na kaznama za parkiranje zbog čega je bilo za očekivati da će se na svaki mogući način prilagoditi pravilima u Hrvatskoj, nakon što je Ustavni sud dosadašnji sistem naplate proglasio protuustavnim.

Tako je osmišljena dnevna karta čija cijena odgovara visini kazni za određenu naplatnu zonu – 250 kuna za prvu, 150 kuna za drugu i 80 kuna za treću, a primjena bi trebala početi od 1. siječnja 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesumnjivo je da dnevna karata zasigurno zbog svoje visoke cijene neće naići na veliki odaziv vozača, no ukoliko kaznu ne platite ili ne produžite vrijeme trajanja karte, možete očekivati dnevnu kartu ispod brisača.

''Glavni razlog zbog čega uvodimo dnevnu kartu jest usklađivanje našeg pravilnika s Ustavom. Uvažili smo sve primjedbe Ustavnog suda i u suradnji sa stručnjacima s Pravnog fakulteta donijeli novi pravilnik, koji je u skladu sa svim važećim zakonima i s Ustavom'', rekao je Davor Jelavić, pročelnik Ureda za promet i komunalne poslove, za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200911260145006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo