SAM SEBE RANIO /

Zagrebački poduzetnik koji je zaradio prostrijelnu ranu u Borovju: 'Bio sam pijan, zanimalo me hoće li i kako će ispaliti takvo što'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Ilustracija

Same okolnosti vezane uz metak koji je poduzetniku Bruni Dabeliću protutnjao gotovo pod pravim kutem kroz nogu su čudne, no Dabelić tvrdi da je u kobnom trenutku bio sam

16.1.2018.
21:00
Ivo Čagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Bruno Dabelić, zagrebački poduzetnik koji je u subotu nešto prije ponoći zadobio prostrijelnu ranu, ispričao je za Jutarnji list što se dogodilo te večeri. "Negdje oko 23.30 u subotu, nakon rukometne utakmice Hrvatske sa Srbijom u splitskoj Spaladium Areni, izašao sam van uhvatiti malo zraka.

Krenuo sam prema nasipu na Borovju da isprobam tzv. penkalu ručne izrade, poput onih što koristi James Bond. Stavio sam u nju malokalibarski metak i krenuo preko parkirališta zgrade u mrak, na osamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No do nasipa nisam stigao jer je nešto, dok sam hodao i pričao na mobitel, puklo. Zvučalo je kao petarda, a mene je zapeklo. Nisam ni znao što me snašlo jer sam u sebi imao 2,3 promila, koliko mi je izmjereno kasnije. Zapeklo me oko koljena pa sam krenuo natrag u stan", ispričao je Dabelić.

Kaže da je penkalu, obzirom da u njoj više nije bilo metka, bacio u smeće te je potom došepao do stana i vidio kako mu se krv slijeva niz nogu. Same okolnosti vezane uz metak koji mu je protutnjao gotovo pod pravim kutem kroz nogu Dabeliću su čudne, no Dabelić tvrdi da je u kobnom trenutku bio sam, da uokolo njega nije bilo ljudi te da nije bio ničija meta, nego “žrtva vlastite gluposti” dok je bio pod utjecajem alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimalo me hoće li i kako će ispaliti takvo što. Penkalu toga tipa nikada nisam koristio, a kako je blagdanska pucnjava iza nas, htio sam se riješiti te stvari, sad sam još uvjereniji, nije nikakva igračka, nego opasan predmet! Onu večer kad mi je u kuću osim Hitne stigla i policija svima je bilo neobično to ranjavanje. Ispitivali su me detalje, a ja nisam bio u stanju razgovarati", kazao je Dabelić.

Policajcima je njegova priča i dalje čudna jer su rekli kako je prema procjeni ulazno-izlazne rane metak primio s udaljenosti od dva metra. Dabelić je za Jutarnji list kazao kako se samo radi o spletu nesretnih okolnosti, a poduzetniku slijedi eventualno  suočavanje s kaznenom, odnosno prekršajnom prijavom ako ga kriminalisti odluče sankcionirati.

PROČITAJTE VIŠE:

>> Još jedna pucnjava u Zagrebu: muškarca je netko propucao dok je šetao kvartom, tvrdi da metak nije osjetio, već kad se vratio kući ugledao je krv

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo