KREĆE I IZGRADNJA VRTIĆA / Tomašević imenovao novu glasnogovornicu pa se dotakao Dinamova stadiona: 'Problem koji je nastajao i više od dva desetljeća'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Sastanak s Upravom Dinama bio je konstruktivan, gledamo iskustva drugih gradova poput Rijeke, ali gledamo i modele koji neće opteretiti ni kunu gradskog proračuna'

11.1.2022.
11:15
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Polaganjem temeljnog kamena zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obilježio je početak radova na dogradnji Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom.

"Radi se o dogradnji sportske dvorane, 35 milijuna kuna s PDV-om je iznos investicije. Nekoliko učionica će se također izgraditi. Ova škola imat će i novu sportsku dvoranu, igralište za nogomet i rukomet, različite sadržaje, nova parkirališna mjesta, u svakom smislu će se podići standard, ali i kvaliteta života u ovom dijelu grada jer su škole centri društvene zajednice i da se događaju različiti sadržaji", rekao je Tomašević na početku konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Gradonačelnik Tomašević položio kamen temeljac za dogradnju OŠ Ante Kovačića u Španskom

Nova glasnogovornica Zagreba

"Imenovali smo novu glasnogovornicu Zagreba, ona je Dinka Živalj. To je stručnjakinja za komunikaciju, razvoj, medije, ljudska prava, s više od 20 godina iskustva u medijima. Dolazi s radnog mjesta voditeljice ureda za odnose s javnošću i glasnogovornice posebnog predstavnika EU-a na Kosovu gdje je radila od 2015. godine", rekao je Tomašević pa dodao kako je izabrana na javnom natječaju.

Što se tiče ostalih aktivnosti, zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet, rekao je kako je sljedeće u planu izgradnja vrtića na Malešnici s 10 skupina. Za taj projekt je u tijeku ishođenje građevinske dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"EU projekt Sovica je projekt produženog boravka u koji je uključeno pet vrtića. Tijekom 20 mjeseci pružat će se usluga produljenog radnog vremena kako bi se uspješno formiralo vrijeme", rekao je Korlaet.

Image
PREKOBROJNIH IMA OKO 700 /

Tomašević o otkazima u Holdingu: 'Riječ je uglavnom o administraciji. Čistačica je jako malo, a rukovodećih pozicija je jako puno...'

Image
PREKOBROJNIH IMA OKO 700 /

Tomašević o otkazima u Holdingu: 'Riječ je uglavnom o administraciji. Čistačica je jako malo, a rukovodećih pozicija je jako puno...'

Izgradnja Dinamova stadiona

Tomašević je govorio o nedavnom sastanku s Upravom Dinama za izgradnju novog stadiona na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastanak s Upravom Dinama bio je konstruktivan, gledamo iskustva drugih gradova poput Rijeke, ali gledamo i modele koji neće opteretiti ni kunu gradskog proračuna, znači rušenje starog i izgradnja novog. Gledali smo i neke gradove u zapadnoj Europi, ali ne bih još o detaljima nego tek kada sve bude jasno. Sljedeći sastanak trebao bi biti potkraj ovog mjeseca, ali ne može se ovo riješiti preko noći. To je problem koji je nastajao i više od dva desetljeća."

"Danas je sastanak s Upravom Cibone. Isti računi su se tamo prezentirali za novac koji je Cibona dobivala direktno iz proračuna. Uočene su nepravilnosti, oni su radili i svoje interne nepravilnosti i sada se to mora riješiti. Nama je ključno da svaka kuna koja iz gradskog proračuna ide u bilo koji sportski klub bude namjenski potrošena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odvoz glomaznog otpada se normalizirao", kaže Tomašević i dodaje da se sada rješavaju prijave građana. "Nadam se da ćemo uskoro dobiti dozvole za drobilice", kaže gradonačelnik.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo