NOVI POTEZI / Zagrebačka skupština prihvatila da kao investitor u pročistač uđe Vodoopskrba i odvodnja, a time bi se uštedjelo 400 mil. kuna

Image
Foto: Borna Filić/Pixsell

Dali su suglasnost kojom bi se likvidiralo društvo Blok Kvatrić, što je pozdravio zastupnik Renato Petek: Ovime se ispravljaju krive Drine

27.1.2022.
21:22
Borna Filić/Pixsell
VOYO logo

Zagrebačka Gradska skupština prihvatila je danas zaključak o sklapanju sporazuma za izgradnju Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na treći stupanj, čime je omogućeno da investitor u pročistač bude Vodoopskrba i odvodnja.

Prijedlog zaključka o sklapanju Sporazuma oko pripreme projekta dogradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na treći (III.) stupanj pročišćavanja usvojen je većinom glasova, donosi Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština je stavila izvan snage Zaključak o sklapanju Trećeg dodatka Ugovoru o koncesiji.Time će se nastavak izgradnje pročistača otpadnih voda ići u drugačijem smjeru nego do sada - razvrgava se stari sporazum između Grada i koncesionara, a investitor u treći stupanj pročišćavanja postaje Vodoopskrba i odvodnja.

Image
Gradska skupština /

Tomašević: 'HDZ-ov kadar je odgovoran što plin nije kupljen prije nego što su cijene otišle u nebo'

Image
Gradska skupština /

Tomašević: 'HDZ-ov kadar je odgovoran što plin nije kupljen prije nego što su cijene otišle u nebo'

“Imamo rok od samo 6 mjeseci da noveliramo projektnu dokumentaciju za trenutni projekt koji se već pripremio. On je vrijedan milijardu i 800 milijuna kuna", rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević dodavši da je preduvjet za mogućnost da Zagrebački holding kroz sljedećih sedam godina povuče taj novac za Vodoopskrbu i odvodnju jest da do 2029. u pogonu bude pročistač otpadnih voda u 3. stupnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, napomenuo je da se ovom odlukom, štedi 400 milijuna kuna za izgradnju samoga pročistača jer će ona moći biti financirana europskim sredstvima, a 2029. godine, ističe ugovor s koncesionarom, pa će cijelim pročistačem, pa i onim trećeg stupnja, upravljati Vodoopskrba i odvodnja.

Odgovarajući na pitanje HDZ-ovog zastupnika Marija Župana o tome koliko je Grad Zagreb povukao novca iz Fonda solidarnosti za vodovodnu infrastrukturu koja je stradala u potresu, Tomašević je kazao da će, umjesto planiranih 9 milijuna, povući 220 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska skupština dala je i prethodnu suglasnost donošenju odluke o likvidaciji društva Blok Kvatrić, u čiji je temeljni kapital upisana nekretnina u vrijednosti od 155 milijuna i 420 tisuća kuna. Nezavisni zastupnik Renato Petak istaknuo je da se ovom odlukom “ispravljaju krive Drine” prošle gradske vlasti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo