Zagrebačka Hvidra: Jaco, ostavi invalide na miru!

23.4.2010.
16:37
VOYO logo

Ante Pandžić, predsjednik HVIDRA-e Grada Zagreba uputio je Vladi otvoreno pismo u kojemu navodi kako njegova udruga ne podržava izmjenu Zakona o javnim cestama i da smatra da je to "zadiranje u egistenciju osoba s invaliditetom kojima je vozilo pomagalo i sredstvo mobilnosti, budući da je javni prijevoz za nas nedostupan". "Molimo nadležne institucije i Vladu Republike Hrvatske da preispita Odluku o ukidanju povlastica za osobe s invaliditetom, u koje spadaju i naši članovi. Prema neslužbenim informacijama, doznajemo da će se i mirovine hrvatskih ratnih vojnih invalida – branitelja naći na udaru novih mjera. Upozoravamo da stečena prava ratnih vojnih invalida Domovinskog rata ne bi trebalo dirati, jer su ista u proteklih 10 godina u više navrata umanjena", navodi šef zagrebačke HVIDRA-e.

Dodaje kako hvatski ratni vojni invalidi - branitelji u potpunosti razumiju i shvaćaju opću situaciju u društvu te da su spremni podnjeti svoj dio tereta, ali "ne zaslužujemo takav tretman kakav nam se nameće, te smo uvijek prvi na udaru restriktivnih mjera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ratne vojne invalide i branitelje bi svako društvo trebalo poštivati, te bi trebali biti zadnji u hijerarhiji onih u čiju egzistenciju se zadire. Prilikom svake štednje, logično je odricati se luksuza i privilegija, a tek onda zadirati u egzistencijalne potrebe. U našoj državi nemamo nikakve privilegije, već pokušavamo normalno živjeti s onim što nam je Zakonom omogućeno. Ništa nam nije poklonjeno, te još jednom dajemo do znanja da nismo, niti želimo biti ničiji teret", piše Pandžić.

Zaključuje kako "situacija u kojoj se trenutno nalazimo nije naša zasluga, nego su je neki drugi učinili takvom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004230023006 arti-201004220349006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo