odmaranje do velike gospe /

Zagreb spava ljetni san: provjerili smo koliko je majstora, trgovaca i frizera 'odselilo' na plažu

U glavnom gradu je itekako vidljivo da su vlasnici kafića i drugi obrtnici odlučili predahnuti, a u tu pustoš su se uvjerile i RTL-ove kamere

2.8.2016.
22:42
VOYO logo

Poželite li otići u vaš kvartovski kafić ili zatrebate kućnog majstora u Zagrebu, vrlo ćete vjerojatno naići na zatvorena vrata jer je metropola 'odselila' na plažu. 

Stotine frizera, stolara, zubara ili pekara izvjesili su natpise da su zbog godišnjih odmora njihove usluge nedostupne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni podatak o tome koliko je privremeno zatvorenih radnji zbog godišnjeg ne postoji, jer vlasnici svoj odmor nisu dužni prijaviti. Metropola bi se u radnu normalu mogla vratiti nakon Velike Gospe. 

No bez obzira što radili, ako se ne nudi usluga za koju je obrt predviđen, obavijest se mora postaviti, upozoravaju u obrtničkoj Komori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ulazu u sjedište obrta moraju istaknuti pisanu obavijest o tome u kojem periodu ne rade te da koriste godišnji odmor", pojašnjava Neven Završki iz Hrvatske obrtničke komore.

U glavnom gradu je itekako vidljivo da su vlasnici kafića i drugi obrtnici odlučili predahnuti, a u to se uvjerio i RTL-ov reporter Ivan Skorin. Što je zabilježio, pogledajte u video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo