ZAGREB PRIDE ŽESTOKO PROTIV HRT-OVE UREDNICE: / 'Ona širi mržnju i fake news, a postavljate je na važnu funkciju'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Zagreb Pride ustao je protiv novog imenovanja HRT-ove Karoline Vidović Krišto ističući kako je riječ o osobi koja širi mrzilački sadržaj i fake news.

26.1.2018.
13:31
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Zagreb Pride usprotivio se imenovanju Karoline Vidović Krišto urednicom emisije "Dobar dan, Hrvatska" te tvrde da ono ukazuje na "ozbiljnu opasnost od neobjektivnog izvještavanja, popularizacije pseudoznanosti i proizvodnje fake newsa te govora mržnje u udarnim terminima javne televizije".

Image
OPĆINSKI RADNI SUD: /

Radmanova odluka o izvanrednom otkazu Vidović-Krišto je nezakonita

Image
OPĆINSKI RADNI SUD: /

Radmanova odluka o izvanrednom otkazu Vidović-Krišto je nezakonita

Homoseksualnost i pedofilija

Obrazlažući svoje navode iz Zagreb Pridea tvrde da je Krišto gazila dostojanstvo LGBTIQ osoba javnim putem povezujući homoseksualnost s pedofilijom čime je poticala predrasude. Pritom prstom upiru u njezino uređivanje emisije "Slike Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Urednički pristup se temeljio na popularizaciji lažnih, pseudoznanstvenih projekcija o LGBTIQ osobama, sve upakirano u gnusan i mrzilački sadržaj koji je za cilj imao prodati javnosti ideju da su 80% pedofila homoseksualne osobe te da se učenjem o društvenom prihvaćanju homoseksualnih osoba kroz module zdravstvenog odgoja u javnim školama učenici i učenice zapravo izlažu opasnosti", opisuju iz Zagreb Pridea dodajući kako je emisija ukinuta zbog prikazivanja uratka autora koji je bio pobornik pseudoznanosti i teorija zavjere.

Prijaviti širenje mržnje

I sada očekuju da će Krišto svoj "mrzilački sadržaj" nastaviti širiti na novoj funkciji te pozivaju građane da prijave njima ili policiji bilo kakvo širenje mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javna televizija trebala bi biti primjer beskompromisnog pozivanja na poštivanje drugih i postavljanja standarda novinarske profesije i etike, a ovim putem Zagreb Pride želi podsjetiti HRT na njegovu dužnost da kao javni servis mora pridonositi poštivanju i promicanju temeljnih ljudskih prava i sloboda, domoljublju, toleranciji, razumijevanju i poštivanju različitosti, demokratskih vrednota i institucija, civilnog društva, te unapređenju kulture javnoga dijaloga", poručuju iz Zagreb Pridea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo