značajan porast gostiju / Zagreb polako postaje turistička meka: u metropoli više gostiju no ikada prije u ovo doba godine!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Zagrebu je u prva četiri mjeseca boravilo 232.987 gostiju, koji su ostvarili 438.492 noćenja

5.5.2016.
16:27
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u travnju je posjetilo 82.945 posjetitelja koji su ostvarili 150.863 noćenja. U odnosu na travanj 2014. godine, ove brojke predstavljaju porast od 10 posto u dolascima i čak 22 posto u noćenjima.

Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Italije, Bugarske, SAD-a i Njemačke. Ukupno je u Zagrebu u prva četiri mjeseca boravilo 232.987 gostiju, koji su ostvarili 438.492 noćenja, što predstavlja porast od 8 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imajući u vidu brojne uspjehe koje naš grad bilježi u području turizma, TZGZ u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport već 6. godinu za redom organizira projekt 'Kultura turizma', gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Ove godine u Zagrebačkom kazalištu lutaka, 9. svibnja, finalno predstavljanje projekata održat će: Zdravstveno učilište, Druga ekonomska škola, Škola za cestovni promet, Poštanska i telekomunikacijska škola te Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića.

Prateći interese mlade populacije, uz potencijale koje Zagreb ima kao turistička destinacija, Turistička zajednica grada Zagreba očekuje daljnji nastavak rasta zagrebačkog turizma i gospodarskog razvoja našeg grada", poručuju iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo