javno savjetovanje / Zagreb odredio: Novčanu pomoć do 20.000 eura za štetu od srpanjskog nevremena

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Pravo na novčanu pomoć imaju građani koji su do 7. kolovoza prijavili štetu na svojoj imovini. Podneseno je 6285 prijava štete na kućama, zgradama, automobilima, poljoprivrednim površinama

1.9.2023.
14:59
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak je Grad Zagreb uputio je u javno savjetovanje odluku o novčanoj pomoći građanima, a riječ je o šteti nastaloj u nevremenu 19. i 21. srpnja.

Za obiteljsku kuću ili stan, te pomoćnu zgradu čije procijenjeno oštećenje prelazi iznos od 1600 eura, Grad Zagreb će fizičkim osobama isplatiti novčanu pomoć u iznosu od 70 posto oštećenja imovine, a najviše sveukupno 15.000 eura za obiteljsku kuću ili stan, odnosno pomoćnu zgradu te najviše 5000 eura za osobna vozila, donosi Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalan iznos odštete za oštećenu imovinu i automobil bit će 20 tisuća eura.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju građani koji su u roku trajanja poziva, do 7. kolovoza, prijavili štete na svojoj imovini, a u Zagrebu je podneseno 6285 prijava na štete na građevinama, osobnim vozilima i poljoprivrednim površinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO O obnovi u Glini: 'Šteta što Bačić nije bio ministar prije. Ali nakon 3 godine nitko nije trebao biti u kontejneru'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo