Kraj glavoboljama, otvorio se Glavni kolodvor

HŽ Infrastruktura je obavijestila da je u ponedjeljak ujutro u 4,00 sati ponovno pustila redoviti promet preko zagrebačkog Glavnog kolodvora.

10.3.2013.
19:56
VOYO logo

"Kao što smo obaviještavali, zbog završne faze radova na izmjeni signalno-sigurnosnog uređaja promet je preko Zagreb Glavnog kolodvora u cijelosti bio obustavljen od petka 1. ožujka u 23,00 sata. Ponovna uspostava prometa započela je u 4,00 sati te se time ukida posebna regulacija željezničkog prometa u zagrebačkom željezničkom čvorištu", stoji u priopćenju HŽ Infrastrukture.

Projekt vrijedan 11,6 milijuna eura

Projekt zamjene sustava signalno-sigurnosnih uređaja sufinancira se sredstvima EU-ova Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Vrijednost projekta je 11,6 milijuna eura, s time da 85 posto vrijednosti čine nepovratna sredstva EU-a, a 15 posto sredstva iz državnog proračuna. Završetkom projekta poboljšava se protočnost vlakova kroz Zagreb Glavni kolodvor, a sigurnost se diže na najvišu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suvremeni uređaji znatno će olakšati radne procese prometnoj operativi, a korisnici željezničkog prijevoza dobit će redovitiju i sigurniju uslugu.

Isprika putnicima

Uprava HŽ Infrastrukture zahvaljuje svim radnicima koji su bili uključeni u radove, kao i onima koji su uspješno organizirali promet u posebno teškim okolnostima zatvorenog Zagreb Glavnog kolodvora. Također, Uprava HŽ Infrastrukture ispričava se svim putnicima koji su tijekom posebne regulacije prometa imali poteškoća na putovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo