ZAGREB DOBIVA NOVU DNEVNU BOLNICU: / Gradit će se moderni objekt, godišnje će primati 9500 pacijenata

Image

Na sjevernoj strani Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu gradit će se moderna dnevna bolnica za rutinske zahvate te pripadajuća garaža.

11.1.2017.
10:47
VOYO logo

Riječ je o bolnici s 50 kreveta koja bi bila opremljena s najnovijom opremom, a pacijenti u njoj ne bi ostajali duže od osam sati. Bolnica će se prostirati na 23.000 metra četvorna u ravnin s postojećom bolnicom. Taj prostor će se dobiti nakon rušenja montažnog objekta, tzv. marlesicu sjeverno od stare zgrade.

Prema riječima ravnatelja KB-a Sveti Duh dr.sc Mladena Bušića, novom bolnicom broj pacijenata iz dosadašnje dnevne bolnice godišnje porast će s 6500 na 9500.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaganje u nove prostorije bolnice dio je i nacionalne strategije razvoja zdravstva, a njezinom izgradnjom, napominje dr. Bušić, potiče se i pronatalitetna politika. "U sklopu bolnice smjestit ćemo na 600 četvornih metara i dio u kojem će se izvoditi umjetna oplodnja (IVF)", kaže ravnatelj KB-a Sveti Duh, dodajući da će u novu zgradu smjestiti i oftalmologiju, ortopediju, kirurgiju, otorinolaringologiju, ginekologiju, urologiju, internu medicinu, neurologiju te fizikalnu medicinu. Nova oprema vrijedna 50 milijuna kuna financirat će se iz EU fondova, a potpis ugovora očekuju još ovaj mjesec. To, pak, znači da će nova zgrada bolnicu koštati – nula kuna.

Glavni investitori Grad i Holding

Inače, priprema i gradnja projekta teži 200 milijun akuna, a odobrili su ga i zastupnici na posljednjoj zagrebačkoj Skupštini. U tijeku je natječaj za izvođenje radova, nadzor te vođenje projekta. Projektant je tvrtka ZO-INVEST, a glavni investitori su Grad Zagreb i Zagrebački holding. Odande poručuju kako je riječ o prioritetnom projektu koji za cilj ima poboljšanje zdravstvene zaštite Zagrepčana, ali i pacijenata iz ostatka države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo