ZABORAVLJENI PRAVAŠ PROZIVA RUŽU TOMAŠIĆ: / 'Ona je najveća prevara u modernoj hrvatskoj demokraciji! Patološki mulja, laže i petlja'

Image
Foto: Duško Mirković / PIXSELL

'Ruža Tomašić je najveća prevara u modernoj hrvatskoj demokraciji. Na žalost, ja sam jedan od tih koji sam je stvorio. Ona patološki mulja, laže i petlja.

22.1.2020.
7:17
Duško Mirković / PIXSELL
VOYO logo

Jedna od brojnih pravaških stranaka na hrvatskoj političkoj sceni, a u vrijeme dok je s HDZ-om Tomislava Karamarka bila dijelom Domoljubne koalicije, čak i utjecajna stranka HSP dr. Ante Starčević (HSP AS) danas je pred bankrotom. Stečajna upraviteljica utvrdila je dug stranke od četvrt milijuna kuna te još toliko potencijalnih obveza po presudama. Stranka danas nema niti jednog zastupnika u Saboru, a ima 14.5000 tisuća članova koji ne plaćaju članarinu. Povrh svega, prošle godine nisu dobili niti kune donacija. Stranku u blokadi 2016. godine preuzeo je Hrvoje Niče.

"Kada je nastupila blokada sa smanjenim smo prihodima i kada smo ostali bez saborskog mandata nakon onog fantastičnog rezultata Ivana Tepeša od 0,34 posto na parlamentarnim izborima 2016. godine, došli u situaciju da više nismo mogli plaćati dospjele obveze", kazao je Niče za RTL Direkt. U stranci su ga, kaže, dočekali nezakoniti otkazi i nezakonita zapošljavanja, fiktivni putni nalozi, dugovi... On upozorava da će, ako dođe do stečaja, stranka biti izbrisana iz Registra političkih stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pogledajte samo lidere i sve će vam biti jasno'

Kod pravaša kao da postoji nešto što im ne dopušta da se održe na političkoj sceni. Dobroslav Paraga je 1990. godine obnovio HSP, a već 1992. su pravaši, nezadovoljni smjerom kojim je vodi, obnovili i Hrvatsku čistu stranku prava. Tada je započela borba za dokazivanjem tko je praviji pravaš. Paraga 1995. osniva novi HSP 1861. nakon sukoba s Antom Đapićem, koji je preuzeo vodstvo HSP-a. Sa Đapićem nije mogla ni Ruža Tomašić pa je 2009. osnovala HSP AS iz kojeg je pak otišla i osnovala Hrvatsku konzervativnu stranku, dok je na čelu HSP AS-a ostao Tepeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje zašto su se raspadali, svi pravaši kažu isto: prodali su ideale za fotelje. S tim da to svaki od njih govori za drugoga.

"Treba samo pogledati lidere, pogledati što su imali, što imaju sada i bit će vam sve jasno", kazala je Ruža Tomašić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tomašić je najviše kriva za raspad HSP-a'

Također bivši član HSP AS-a Pero Ćorić, koji tvrdi da je na čelo te stranke doveo i Ružu Tomašić i Tepeša i Ničea, za raspad okrivljuje Tomašić.

"Ruža Tomašić je najveća prevara u modernoj hrvatskoj demokraciji. Na žalost, ja sam jedan od tih koji sam je stvorio. Ona patološki mulja, laže i petlja. Ona snosi najveću odgovornost što se HSP raspada. Kriva je zato što je usmeno obećala HČSP-u dio novca od saborskog mandata 2011. godine", kaže Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema presudi Trgovačkog suda HSP AS duguje HČSP-u gotovo 400.000 kuna.

Svak' na svoju stranu, a Tepeš iz politike

Od posrnulih pravaških asova, kaže se u prilogu RTL Direkta, najbolje je prošao Tepeš, nekoć perspektivni starčevićanac. On je politiku zamijenio znanošću i uskoro mu izlazi knjiga, a o HSP AS-u više ne želi niti pričati. On je predao svoj europarlamentarni mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tepeš je prihvatio Judine škude, a ja sam najavio da će postati predsjednik ureda za iseljeništvo, ali nije - postao je potpredsjednik. Ženu sam mu zaposlio u Županijskim cestama", kazao je Ćorić za RTL.

Na pitanje je li vrijeme pravaških stranaka gotovo, Tomašić kaže da su one odradile što su mogle te da bi trebale "otići u povijest". Dok ona sada poziva pod suverenistički kišobran, Anto Đapić i Pero Ćorić pozivaju u novi desni blok, a Niče se trudi održati HSP AS na životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MALA, ALI NEKOĆ UTJECAJNA STRANKA PRED STEČAJEM: /

Ne plaćaju zakup prostora, članovi ne plaćaju članarinu, a nema ni donacija

Image
MALA, ALI NEKOĆ UTJECAJNA STRANKA PRED STEČAJEM: /

Ne plaćaju zakup prostora, članovi ne plaćaju članarinu, a nema ni donacija

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo