Ima se, može se /

Zaboravili da im istječe leasing: Sabor u dva mjeseca potrošio 100.000 kuna na rent-a-car!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Središnji državni ured za javnu nabavu proveo postupak nabave 18 novih vozila, čija se isporuka čeka

8.4.2019.
8:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo


Na parkiralištu na Markovu trgu ovih su se dana mogle uočiti nove Opel Insignije u kojima se odnedavno, umjesto u starim Audijima, voze potpredsjednici Sabora. S obzirom da nije bio objavljen nikakav natječaj za nabavu novih vozila, saborske službe na upit Večernjeg lista objasnile su kako su vozila unajmljena na kratki rok od rent-a-car tvrtki.

Čini se i kako je unajmljivanje bilo nužno jer su u Saboru i Vladi zaboravili da istječe operativni leasing kojim su prije pet godina nabavili Audije A6 za potpredsjednike Sabora. A potpredsjednici, po Odluci o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, sredstava za službena putovanja, imaju pravo na korištenje automobila više srednje klase s vozačem 24 sata dnevno.

"Istekom petogodišnjeg ugovora o operativnom leasingu, polovicom ožujka 2019. g. UZOP je bio u obvezi vratiti leasing kućama 20 vozila nabavljenih 2014. A kako bi se izbjegla situacija da nemamo ni jedno vozilo na raspolaganju, kratkoročno su unajmljena vozila za potrebe prijevoza dužnosnika, službenika i protokolarnog ceremonijala", pojašnjavaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan mjesečni trošak najma vozila je 21.000 kuna + PDV za Sabor te dodatnih 28.000 + PDV za UZOP, dakle nešto više od 100.000 kuna za dva mjeseca.

Središnji državni ured za javnu nabavu proveo postupak nabave 18 novih vozila, čija se isporuka čeka, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo