BEZ MILOSTI / Zaboravila platiti TV pretplatu jer boluje od Alzheimera, sud poručio: 'Zdravstveno stanje je irelevantno'

Image
Foto: RTL

Prijedlog Varaždinke da joj se troškovi sudskog postupka ne naplate odbijen je pa mora platiti i 830 kuna za troškove

18.2.2020.
16:31
RTL
VOYO logo

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete tokom prošlog tjedna kojom se Varaždinki (80) nalaže da javnoj televiziji plati 480 kuna na račun neplaćene televizijske pristojbe.

Kako je istaknuto u presudi, Varaždinka je u prigovoru na ovrhu napisala 'da je u 80. godini i boluje od dijagnosticirane Alzheimerove bolesti, u kojem stanju da je nesvjesna svojih obveza, što je uzrokovalo nekontrolirani broj ovrha koje obitelj pokušava riješiti', piše Varaždinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je u prigovoru kako predlaže da dug otplati na rate, no da ju se poštedi plaćanja troškova sudskog postupka te da joj se raskine ugovor s HRT-om.

Javna televizija je u svom odgovoru na prigovor istaknula kako 'svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan javnoj televiziji plaćati mjesečnu pristojbu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenice koje tuženica navodi, a tiču se njezinog lošeg zdravstvenog i imovinskog stanja, nisu pravno relevantne za obvezu plaćanja pristojbe", odgovorili su zastupnici javne televizije.

Sud je stao uz javnu televiziju te naveo kako je platni nalog za ovrhu osnovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imajući u vidu navedene zakonske odredbe, kao i priloženu dokumentaciju iz koje proizlazi da je pretplatnički odnos tuženice s tužiteljem kroz utuženo razdoblje bio aktivan, jer prijavljeni prijamnik prije utuženog razdoblja nije odjavila, sud je irelevantnim ocijenio njezine navode koji se odnose na zdravstveno i imovinsko stanje", obrazloženje je varaždinskog suda.

Prijedlog Varaždinke da joj se troškovi sudskog postupka ne naplate odbijen je pa mora platiti i 830 kuna za troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranke u sporu na presudu se mogu žaliti u razdoblju od osam dana.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo