Za vikend temperature na kontinentu skaču preko 20 stupnjeva!

Iako prognostičari tvrde da će se za vikend nad Hrvatsku polako navlačiti oblaci, za nedjelju na kontinentu najavljuju temperaturu i do 21 stupanj.

9.11.2012.
6:49
VOYO logo

Iako temperature posljednjih dana nisu bile tako jako niske, one prave proljetne, od 20-ak stupnjeva, bilježile su se samo na Jadranu. Slično će biti i u petak, kad se temperatura i do 20 stupnjeva očekuje samo uz obalu. Ona na kontinentu kretat će se tijekom dana između 12 i 15 stupnjeva. I dalje će biti pretežno sunčano vrijeme, ponegdje s maglom.

Od idućeg tjedna kiša i zahlađenje

Prognostičari pak za vikend najavljuju sve više oblaka. Kiša se očekuje u subotu u Gorskom kotaru, a u nedjelju u većini gorskih predjela, ali i ponegdje u nizini. U nedjelju će biti osjetno toplije, uz umjeren vjetar s jugozapada ili jugoistoka. Tako će, prema podacima DHMZ-a, temperatura u nekim kontinentalnim gradovima skočiti i do 21 Celzijev stupanj. Upravo tolika temperatura prognozirana je za Sisak, koji bi istog dana ujutro trebao imati svega 7 stupnjeva. Dvadeset stupnjeva tijekom dana bit će u Slavonskom Brodu, no Brođani bi se također trebali pripremiti na jutro s temperaturom od svega 4 stupnja. Križevci će se grijati na 19 stupnjeva, dok će ujutro imati i 13 stupnjeva manje. Ipak, treba napomenuti da će u Brodu, Križevcima, ali i Zagrebu, u kojem će biti 19 stupnjeva, vjerojatno padati kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognostičari su pak na HTV-u u Dnevniku kazali da će u ponedjeljak ponovno doći do promjene jer će temperature pasti, a kiša će se od nedjelje proširiti na cijelu zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike