Za nedjelju najavljeno 30 centimetara novog snijega!

Na većini prometnica na snazi je obavezna zimska oprema, a snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici, i na širem području Buzeta i Poreča.

27.11.2010.
12:33
VOYO logo

Autocesta A 6, Rijeka-Zagreb, otvorena je za sve skupine vozila, ali je i dalje na snazi obavezna zimska oprema, a od 7,35 sati i dionica autoceste Zagreb-Macelj između Mokrica i Macelja, izvijestio je Hrvatski auto-klub.

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici, i na širem području Buzeta i Poreča, dok razmočenog snijega ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U Hrvatskom primorju i dijelom u Istri, i Dalmaciji pada kiša. Najviše snijega palo je u Plitvicama, 28 cm, a u Gospiću je izmjereno 14 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nedjelju se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Kiša i ponegdje grmljavina već ujutro u Dalmaciji, a do podneva i na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti noć i jutro hladno mjestimice s maglom, zatim povremeno snijeg, ali mjestimice i solika ili kiša koja se može smrzavati na tlu. Najviše oborina, ponegdje više od 30 cm novog snijega, očekuje se u Gorskom kotaru, najmanje u Slavoniji uglavnom u obliku kiše.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autocesta A 1, otvorena je za sve skupine vozila.

Zbog snijega, zimska oprema obavezna je i na cestama u Istri: Buzet-Vodice-Mune i Trstenik-Lupoglav, i na staroj cesti preko Učke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnom prijelazu Pasjak-Starod na izlazu nema čekanja, a na ulaz u Hrvatsku teretna vozila čekaju oko 8 sati. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 tona.

Zbog loših vremenskih prilika u prekidu je trajekt na relaciji Split-Vela Luka-Ubli (trajekt je ostao u Vela Luci).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201011260174006 arti-201011230820006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo