POTPISANI SU UGOVORI / Vukovarsko-srijemska županija sufinancira kupnju kuće ili stana za mlade obitelji s 20 do 25 tisuća kn

Image

'Cilj nam je pomoći građanima u rješavanju stambene problematike, a posebice mladim obiteljima', rekao je župan Dekanić

27.5.2022.
12:33
VOYO logo

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić potpisao je u petak 81 ugovor o dodjeli financijskih sredstava iz Javnog poziva za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za 2021. godinu.

"Ukupna planirana vrijednost javnog poziva bila je 1,5 milijuna kuna, ali smo zbog velikog broja prijava rebalansom proračuna povećali iznos za dodatnih 300.000 kuna, te je ukupna vrijednost Javnog poziva 1,8 milijun kuna", kazao je župan Damir Dekanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisan 81 ugovor

Dodao je kako su se na poziv prijavile 163 osobe odnosno mlade obitelji, a ugovori su potpisani s 81, koje su ispunjavale kriterije za dodjelu sredstava.

Vukovarsko-srijemska županija sufinancira kupnju kuće ili stana u iznosu od 20.000 kuna na području gradova koji imaju 15.000 ili više stanovnika prema popisu stanovništva iz 2021. godine te s 25.000 kuna za sva ostala područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj nam je pomoći građanima u rješavanju stambene problematike, a posebice mladim obiteljima. Zato razmišljamo da za iduću godinu dodatnim sredstvima stimuliramo ostanak odnosno naseljavanje mladih obitelji u selima u kojima je zabilježeno najveće iseljavanje", kazao je župan Dekanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo