Kukavički zločin / Vukovarci ogorčeni nakon napada 13-godišnjaka: Pupovac prozvao Penavu, evo što mu je odgovorio vukovarski gradonačelnik

Huligan koji je otprije poznat policiji prvo je dječaka udario rukom u glavu, a potom nogom u tijelo

4.6.2021.
19:28
VOYO logo

Tri dana nakon nacionalno motiviranog napada u Vukovaru, osuda brutalnog čina ali i isprika obitelji napadnutog dječaka, stigla je od šefa SDSS-a. 

Uz ispriku i osudu, Milorad Pupovac prozvao je gradonačelnika Vukovara i to za političko piromanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukavički zločin već danima je top tema ne samo u Vukovaru, već u cijeloj Hrvatskoj. 

30-godišnji muškarac srpske nacionalnosti nasrnuo je na 13-godišnjaka koji je čekao red u pekari samo jer je nosio zaštitnu masku s hrvatskom šahovnicom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su snimile nadzorne kamere. Huligan koji je otprije poznat policiji prvo je dječaka udario rukom u glavu, a potom nogom u tijelo. 

"Strašno, to više ne bi trebalo se dešavati. Obilježja? Mislim ne znam šta reći. Ružno je", kaže Jadranka iz Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije dobro za ovaj grad koji toliko se izgradio polako se ljudi i dolaze i odlaze. Najviše odlaze te omladine jer nemaju gdi da radi a sad nam još trebaju i te tuče. Ne treba", dodaje Borislav.

Image
Napad iz mržnje /

Pupovac se ispričao obitelji napadnutog dječaka u Vukovaru, Penavu nazvao 'političkim piromanom': 'Oni problem ne vide u sebi'

Image
Napad iz mržnje /

Pupovac se ispričao obitelji napadnutog dječaka u Vukovaru, Penavu nazvao 'političkim piromanom': 'Oni problem ne vide u sebi'

Da je riječ o groznom i nedopustivom činu, priznao je i sam Pupovac koji je taj čin osudio.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ime samostalne demokratske srpske stranke želim porodici ovoga dječaka izraziti još jedan puta našu ispriku zbog toga što je njihovo dijete doživjelo u jednom svakidašnejm i običajenom poslu koje je obavljalo, a to je kupovina peciva ili kruha i isto tako želim kazati da ne postoji i ne može postojati nikakvo opravdanje za ovaj nasilnički čin", poručio je Milorad Pupovac.

13-godišnji dječak inače je iz ugledne vukovarske obitelji, dok je napadač od ranije poznat policiji po nasilništvu. Ali i sudjelovanju u tučnjavama među navijačkim skupinama. Za nacionalne netrpeljivosti u Vukovaru Pupovac problem vidi u čelnim ljudima tog grada.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krajnje je vrijeme da oni sami shvate da političkim piromanstvom se ne može upravljati gradom kao što je Vukovar i da se političkim priomanstvom ne mogu riješavati međuetički odnosi i međuetnički nesporazumi i ratna iskustva koja postoje među pripadnicima srpske i hrvatske zajednice", kaže Pupovac.

Vukovarski gradonačelnik odgovara - Pupovac skreće fokus na izmišljene stvari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ovaj put to što je deklaratorno osudio incident, a odmah prebacio lopticu u nečiji drugi vrt - mu ne služi na čast i zapravo naučili smo to od njega zapravo već godinama to slušati. Neću nasjesti na tu priču. Zadržat ću se na osudi tog incidenta danas, jednako tako bilo kojeg incidenta bez obzira na nacionalnost, vjeru, spol - naprosto u jednom uređenom društvu se ne smije napadati nikoga po bilo kojoj osnovi i poglavito u Vukovaru gdje sam ja gradonačelnik želik da svi građani slobodno šetaju ulicom bez bojazni da će ih netko napast zbog bilo čega", jasno će Ivan Penava.

Mržnja u nekima i dalje živi

Nažalost, incidenti po nacionalnoj osnovi u Vukovaru nisu rijetki. A ovo je posebno teško jer je napadnuto - dijete!  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da pravosuđe kroz donošenje odgovarajuće presude iskaže jasan stav o takvom monstruoznom nasrtaju na dijete kao i svakom drugom obliku nasilja jer kroz presude i odgovornost počinitelja moramo kao društvo uputiti jasne poruke prema svima onima koji su skloni takvom postupanju", poručio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

I dok mržnja u nekima i dalje živi, svi se slažu - da se institucije jasno moraju obračunati s pojedincima koji promoviraju nasilje i mržnju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo