Vučić: Srbija nema vremena za čekanje

Problem Kosova je ogromna stvar, Pajtiću neće „faliti ni dlaka sa glave“ i humanost na delu

14.4.2013.
17:26
VOYO logo

Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi da postigne sporazum sa međunarodnom zajednicom i Prištinom, ali da to bude usklađeno sa našim elementarnim državnim i nacionalnim interesima, kao da bi rešenje tog problema bila "ogromna stvar za našu zemlju".

- Nije to pitanje da li će to biti u tri dana, jer i ako za mesec dana taj problem rešimo, mi smo ogromnu stvar za našu zemlju uradili - kazao je Vučić i dodao da se svakog dana razgovara, da niko to neće stavljati pod tepih, niti će bežati od te teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mislim da je najvažnija poruka da Srbija hoće da rešava probleme i nema vremena za čekanje - izjavio je Vučić.

- Mi nismo imali nikakav problem sa tim šta je i kako je radila visoka komesarka EU Ketrin Ešton, već s tim što Priština nije želela da učini nikakav ustupak, a od srpske strane je to sve vreme traženo - podsetio je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema informacija da će File voditi pregovore

Prvi potpredsednik vlade nema informacije o tome da će se komesar za proširenje Štefan File uključiti u dijalog Beograda i Prištine, o čemu se spekuliše u medijima u Srbiji, ali je, kako je rekao, njegov utisak da svi pokušavaju da pronađu način da se razgovori ne zatvaraju, već nastave.

Portparol Štefana Filea Peter Stano demantovao je da bi File mogao preuzeti posredničku ulogu u dijalogu Beograda i Prištine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U našem je interesu da probleme rešavamo, a ne da nam se gomilaju - kazao je Vučić navodeći da sve vreme postoji intenzivna komunikacija Beograda s Briselom ali i s mnogim drugim evropskim i vanevropskim centrima moći u cilju nastavka razgovora i pokušaja da se pronađe "modus operandi" za ono što bi trebalo da usledi.

Pajtićev zahtev "genijalan"

Vučić je prokomentarisao zahtev vojvođanskog premijera Bojana Pajtića za raspisivanje republičkih izbora, a ne pokrajinskih, kao "genijalnu stvar", dodavši da mu nije jasno kako bi to bilo moguće da se izvede i poručio aktuelnoj pokrajinskoj vlasti da bi na tim izborima mogla pretrpeti ubedljiv poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Moje pitanje Pajtiću - da li je on to pobedio u Srbobranu, Zrenjaninu, Kovinu... - rekao je Vučić i podsetio da su naprednjaci pobedili i u mnogim delovima Novog Sada pre desetak dana.

Zbog rata plakatima u Vojvodini, ocenio je Vučić, nikome, ni njemu ni Pajtiću neće "faliti ni dlaka s glave", jer, kako je kazao, narod je mnogo više izgubio lošom vlašću nego svim tim "besmislicama i glupostima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć za malu Ljubicu

Predsednik SNS Aleksandar Vučić, u ime svoje stranke, uručio je danas 10.000 evra dvogodišnjoj Ljubici Adamić koja u Beču čeka na transplantaciju srca.

Vučić je pozvao medije da ga isprate samo kako bi "motivisao i druge političare, privrednike i ljude koji imaju više od običnih građana, da pomognu", preneo je Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maloj Ljubici Adamić hitno je potrebna transplantacija srca, koje sada radi sa samo 20 odsto kapaciteta. Operacija je već zakazana u Beču, a ukupni toškovi iznose 120.000 evra, a do sada je sakupljeno 40.000 evra.

Novac se može uplatiti i na žiro-račun broj 355-000-32-00-1047-86-34 u Vojvođanskoj banci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Tanjug - Nemanja Jovanović

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo