simboličan dar /

Vučić dobio poklon od Kolinde: srbijanski predsjednik u Beograd se vratio s knjigom 'Nestali u Domovinskom ratu'

Image
Foto: Igor Šoban/Pixsell

U Lijepoj našoj još ukupno 1945 obitelji traži svoje članove koji se vode kao nestali u Domovinskom ratu, a srbijanski predsjednik obećao je da će poraditi na tom pitanju

14.2.2018.
16:53
Igor Šoban/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u utorak navečer je završio svoj posjet Hrvatskoj, a prilikom oproštaja naša predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović mu je poklonila knjigu 'Nestali u Domovinskom ratu', piše 24 sata. 

U Lijepoj našoj još ukupno 1945 obitelji traži svoje članove koji se vode kao nestali u Domovinskom ratu, a njihove majke, očevi, supruge pa i djeca imaju samo jednu želju - da se njihova tijela pronađu pa da se u miru mogu oprostiti s njima i ponekad posjetiti njihov grob. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi od tih članova obitelji uvjereni su kako rješenje njihovih muka leži u beogradskim arhivima, no srbijanski državnici ih već desetljećima ne žele otvoriti. 

Inače, knjiga je službeno izašla prošle godine, a na njezinoj promociji pojavila se i sama predsjednica Grabar - Kitarović. Predsjednik Srbije u Zagrebu je ustvrdio kako će učiniti sve u njegovoj moći kako bi se pitanja nestalih s obje strane jednom zauvijek riješila. Kao znak dobre volje donio je tri imena nestalih, a već sljedećeg tjedna u Beogradu će primiti hrvatske udruge nestalih, piše 24 sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo