nije bitno je li veliki ili mali / Vrtoglave cijene stanova u jednom gradu u Hrvatskoj: Traže i preko milijun eura za 65 kvadrata?!

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Trenutno na tržištu vlada određena stagnacija i čeka se korekcija cijena

11.2.2024.
10:54
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Pozamašni iznosi se traže za male i velike stanove, i za one u centru Splita i izvan njega. Agencije za nekretnine se žale kako su pojedini prodavatelji u potpunosti precijenili svoje kvadrate, zbog čega trenutno na tržištu vlada određena stagnacija i čeka se korekcija cijena kako bi stanovi opet postali pristupačni obiteljima prosječnih primanja.

Kako piše Slobodna Dalmacija provjerili su kojih to pet stanova u gradu pod Marjanom probija sve financijske barijere i što sa sobom nude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutni prvak je peterosobni dvoetažni stan od 315 kvadrata u centru Splita. Vlasnik je stan renovirao, kaže da je nalio betonske ploče jer je riječ o starijoj zgradi, a čeka vas i parking u dvorištu. Sve to košta nevjerojatnih milijun i pol eura.

Image
NEIZVJESNOST NIKAD VEĆA /

Cijene najma eksplodirale, građani bijesni. Stručnjak za nekretnine nam je objasnio ključne razloge: 'Oni mogu platiti više...'

Image
NEIZVJESNOST NIKAD VEĆA /

Cijene najma eksplodirale, građani bijesni. Stručnjak za nekretnine nam je objasnio ključne razloge: 'Oni mogu platiti više...'

Tu je i stan od 65 kvadrata na možda najelitnijoj poziciji, unutar Dioklecijanove palače. Agencija nabraja sve pogodnosti: atraktivna lokacija, pogled na more, kvalitetan namještaj, podno grijanje i turistički potencijal. Kažu, ovo je izvanredna prilika, a ta prilika će vas doći milijun i dvjesto tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći najskuplji stan je luksuzni dvoetažni penthouse uz Park šumu Marjan. Smješten je na drugom katu nove stambene zgrade, a u 214 metara kvadratnih čekaju vas tri sobe, dvije kupaonice, terasa s pogledom na more te se ne morate pentrati po stepenicama pošto ima lift. Ova nekretnina vrijedna je milijun i sto tisuća eura.

Sljedeći stambeni prostor je također dvoetažni, ima točno 266 kvadrata i dođe ravno - milijun eura. Stan na Pjaci ima pet soba i potkrovlje neto površine od 45 kvadrata. Agencija i za ovaj oglas tvrdi da je, gle čuda, jedinstvena prilika koja garantira velik potencijal i dobro poslovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji stan na listi vrijedi također milijun eura, no ima upola manje kvadrata i nalazi se u ulici Vrh Lučac. U opisu se navodi kako ima "veliki open space dnevni boravak koji je u komunikaciji s kuhinjom i prostranom terasom" te da zatvorena površina iznosi 69 kvadrata. Useljenje je planirano za veljaču ove godine.

POGLEDAJTE VIDEO Je li moguće da naše poruke ostanu samo naše?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo