KIŠA I VJETROVI / Kakva nas prognoza čeka? Nemamo dobre vijesti

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne će biti sunčana razdoblja i uglavnom suho, ali postupno uz sve više oblaka sa zapada. Do večeri će započeti i kiša, bit će sve češća i jača, a ponegdje i obilnija

1.11.2021.
9:51
VOYO logo

Ušli smo u mjesec studeni, koji započinjemo bliže prosjeku, ali sve vjetrovitijim i kišovitijim vremenom. Formirala se ciklona u nama dobro poznatom Genovskom zaljevu, koja će se preko naših krajeva premjestiti u noći na utorak, javlja RTL.

Ujutro i prijepodne na kopnu razmjerno stabilno i mirno, ali uz maglu i niske slojevite oblake, a duž Jadrana postupno sve oblačnije uz sve izraženiju južinu. Puhat će umjereno do jako jugo, a tmurno je već oko Kvarnera i ponegdje u gorju gdje sporadično može biti i malo kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIŠTA OD 'SUHOG' BLAGDANA? /

Prognoza nije nimalo optimistična, Vakula savjetuje: 'Groblja je najbolje posjetiti do vikenda!'

Image
NIŠTA OD 'SUHOG' BLAGDANA? /

Prognoza nije nimalo optimistična, Vakula savjetuje: 'Groblja je najbolje posjetiti do vikenda!'

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne će biti sunčana razdoblja i uglavnom suho, ali postupno uz sve više oblaka sa zapada. Do večeri će započeti i kiša, bit će sve češća i jača, a ponegdje i obilnija.

Kiša i idućih dana

U Slavoniji, Baranji i Srijemu jače naoblačenje se očekuje tek kasno navečer. U Dalmaciji će se skupiti već dosta oblaka, sporadično prema jugu može tu i tamo pasti malo kiše, ali se pravi kišni val uz pljuskove i grmljavinu očekuje u noći na utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta oblaka i kiše bit će i idućih dana, no temperature će biti više, osobito ujutro. Tijekom utorka će biti mirnije uz više sunčanih razdoblja, na koja ćemo zatim pričekati razvedravanja u petak.

Dugoročne prognoze su izazovne

Ocijene za listopad uistinu su raznolike zbog ukupne količine oborina, jer je zabilježen i znatniji višak oborine u odnosu na prosjek, a i znatniji manjak, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoze za sljedeće mjesece nisu jako postojane. Rezultati izračuna razlikuju se iz mjeseca u mjesec kad se gledaju pozitivna/negativna odstupanja od prosjeka, pri čemu prognoze vjerojatnosti tih odstupanja nisu velike.

Prema svim izračunima, potvrdilo se kako su dugoročne vremenske prognoze izazovno područje znanosti u kojem još ima puno prostora za napredak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo