VRIJEME SE POTPUNO OKRENULO: / Tuča u Zagrebu, megakiša uzrokovala bujice u Dalmaciji, na planinama minusi i pada snijeg!

Image
Foto: Pixsell

Zagreb je pogodila tuča, a u Dalmaciji je na nekim dijelovima u samo dva sata palo više od 50 litara kiše

5.4.2019.
15:46
Pixsell
VOYO logo

Nakon kiše koja je padala dijelom prijepodneva, Zagrepčane i stanovnike u okolici je oko 14.30 sati pogodila i tuča. Vrijeme je nestabilno u cijeloj zemlji.

Tako su ciklona i frontalni sustav jutros prešli preko Dalmacije. Kako piše Dalmacija danas, mjestimice je bilo jakih pljuskova, ponegdje i grmljavine, a u dijelovima srednje Dalmacije je u samo dva sata palo više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, pa je bilo i bujica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza 7 sati počeo je pad temperature u višim planinama pa je tako na Dinari i Kamešnici pao snijeg. Na mjernoj postaji Velika Duvjakuša na Dinari temperatura zraka je pala na minus jedan stupanj, a pada i snijeg.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

OLUJA U ZAGREBU: Nevrijeme sa kišom i tučom iznenadilo građane

Image

OLUJA U ZAGREBU: Nevrijeme sa kišom i tučom iznenadilo građane

Od subote stabilnije

Kiše će danas biti posvuda, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, obilnijih na Jadranu i područjima uz njega, a najmanje na istoku. U gorju će kratkotrajno padati i snijeg. Jako i olujno jugo zamijenit će prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, najavio je HRT-ov meteorolog Zoran Vakula na HRT-u.

"Već u subotu stabilnije, mirnije, sunčanije i toplije, uz mogućnost za mjestimice malo kiše uglavnom u Podunavlju i Dalmaciji, a od nedjelje ponovno diljem Hrvatske promjenjivije, uz povremenu mjestimičnu kišu većinom u malim količinama", prognozira Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo