PRAVO PROLJEĆE ĆEMO PRIČEKATI / Danas uživajte, ali pripremite i kišobrane - stiže nova promjena vremena: Vraćaju se minusi, a negdje bi moglo biti i snijega

Image
Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Novi tjedan će ipak biti stabilniji, osobito na Jadranu, no u većini unutrašnjosti su i dalje lokalno moguće povremene oborine

2.4.2023.
10:34
Dubravka Petric/Pixsell
VOYO logo

Nedjelja će biti još razmjerno topla, ali i promjenjiva, uz povremenu mjestimičnu kišu, na Jadranu lokalno praćenu i grmljavinom. Potkraj dana jačat će bura, a u višem gorju moguća je i susnježica i snijeg.

Novi tjedan će ipak biti stabilniji, osobito na Jadranu, no u većini unutrašnjosti su i dalje lokalno moguće povremene oborine. Osjet hladnoće bit će dodatno pojačan umjerenim i jakim sjeveroistočnjakom, na Jadranu burom, ponegdje i olujnom, osobito u ponedjeljak i s orkanskim udarima te će zasigurno biti problema u prometu, objavila je dr. sc. Petra Mikuš Jurković u Meteo kutku HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju toplo, ali promjenjivo, povremeno kiša, navečer jača bura

U nedjelju prijepodne na istoku Hrvatske barem djelomice sunčano, ujutro uz rijeke uz mogućnost za kratkotrajnu maglu. Popodne oblačnije, a mjestimice će biti i kiše, ponajprije u zapadnijim predjelima. Povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a najviša temperatura oko 15 °C.

Podjednake temperaturne vrijednosti i u središnjoj Hrvatskoj. Prvi dio dana stabilniji i sunčaniji, a ujutro ponegdje može biti magle. Od sredine dana promjenjivije i nestabilnije, lokalno uz pljuskove, moguće i grmljavinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE HLADNIJE I VJETROVITIJE /

Upaljen alarm za cijelu Hrvatsku, u dvije regije vrijeme posebno opasno: Meteorologinja za ovaj tjedan nema puno dobrih vijesti

Image
SVE HLADNIJE I VJETROVITIJE /

Upaljen alarm za cijelu Hrvatsku, u dvije regije vrijeme posebno opasno: Meteorologinja za ovaj tjedan nema puno dobrih vijesti

Mjestimične kiše, lokalno i grmljavine bit će i na zapadu zemlje. Sunčana razdoblja pak češća i dulja na sjevernome Jadranu uz popodnevnu temperaturu oko 17 °C. Jutarnja pak od 8 do 10 °C, u gorju između 2 i 4 °C, po kotlinama uz mjestimičnu maglu. Popodne će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak, a na moru jugo i južni vjetar okretati na buru koja će navečer jačati.

Bura će navečer zapuhati i u Dalmaciji, a prije nje jugozapadnjak i jugo uz uglavnom umjereno valovito more. Bit će djelomice sunčano, danju ugodno toplo, ali nestabilno uz pljuskove, lokalno i grmljavinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjednake vremenske prilike i na jugu Hrvatske - izmjenjivat će se sunčana i oblačnija razdoblja, lokalno će biti pljuskova, a veći dio dana puhat će umjereno jugo pa će temperatura porasti do 17 °C.

Vjetrovitiji i hladniji dani, na kopnu ponegdje uz oborine

U novome tjednu na Jadranu stabilnije, ali vjetrovitije i osjetno hladnije. Puhat će jaka i olujna bura, posebice u ponedjeljak mjestimice i s orkanskim udarima pa će osjet hladnoće biti dodatno pojačan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu također hladnije i razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak sjeveroistočnjak. Povremeno i mjestimice bit će oborina - slabih, ali osobito u gorju i u obliku susnježice i snijega. Od utorka pak osjetljivijim biljkama prijete jutarnji temperaturni minusi, ponajprije u predjelima gdje će noću biti manje oblaka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo