Nakon obilja hrane / Vrijem je za postblagdanski detoks: Evo koje namirnice pomažu organizmu da se vrati o ravnozežu

Zdravije je i jeftinije, a čak i zimi izbora ne nedostaje

19.1.2019.
19:43
VOYO logo

Između dva obilna praznična stola vrijeme je za čišćenje organizma. Detoksikacija podrazumijeva više voća i povrća, nezaslađene tekućine te izbacivanje masne i teške hrane.

Pravo mjesto u potrazi za namirnicama koje će tijelu vratiti energiju je tržnica koja je prepuna zanimljivih ideja za što uspješniju detoksikaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeleno lisnato povrće, kupusnjače, mrkva… Cijela je paleta namirnica koje mogu pomoći organizmu da se vrati u ravnotežu.

"Tako je, zelenilo, povrće. Sad koji dan na povrće pa ćemo opet malo pogriješiti pa ćemo opet povrće", kazala je Magdalena iz Splita.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav s Hvara smatra da se jesti mora, a on uglavnom konzumira "lagane" namirnice.

"Evo ja sam se zaželjela malo više povrća jer se uglavnom jede pašticada, razna mesa...", rekla je Jagoda iz Splita.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke prodavačice na tržnici uvjeravaju da dugovječnost i zdravlje duguju zelenoj ishrani.

"Malo zelenjave i malo volje. To čisti organizam, voća povrća i te stvari. Što je najbolje - špinjače, blitve, eto te stvari kupus, mrkva… Ne bi bila ovakva da ne jedem vitamine", smatra Ljubica Mihanović, prodavačica na tržnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljekovita i hranjiva je i crna repa.

"To su vitamini i ljekovito je. U kombinaciji s medom čuda čini. Ne znaju svi, neki ljudi znaju. To se nariba s korom jer u kori je lijek. Napravi se sirup i pije se s medom. Je li skupo? Nije, jeftinije nego u ljekarni", otkrila je Vesna, prodavačica na tržnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravije je i jeftinije. Treba samo malo volje i opskrbiti se agrumima, sezonskim voćem i povrćem. A čak i zimi izbora ne nedostaje.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo