VRHOVNI SUD SE OGLASIO O DERNEKU SUDACA U KERUMOVOJ KONOBI: / Za slučaj se sad zainteresirala i policija

Image

'Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno',

5.2.2021.
8:44
VOYO logo

Povodom skandala sa zabavom u konobi splitskog poduzetnika i političara Željka Keruma, gdje su kršeći epidemiološke mjere i zabranu okupljanja u ugostiteljskim objektima bila čak petorica sudaca iz Splita, a za što se doznalo nakon što je do javnosti došla snimka te zabave, oglasio se Vrhovni sud Republike Hrvatske.

Podsjetimo, na fešti kod Keruma bili su predsjednik Županijskog suda u Splitu Bruno Klein, predsjednik Upravnog suda u Splitu Silvio Čović, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin, sudac Županijskog suda Miho Mratović te Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu. Oni su se zabavljali u konobi "Pršut" u Kaštelima pretprošle subote, 23. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ILEGALNO FEŠTALI U KERUMOVOJ KONOBI: /

Poznato kojih je pet sudaca iz Splita besplatno tulumarilo u Kaštelima

Image
ILEGALNO FEŠTALI U KERUMOVOJ KONOBI: /

Poznato kojih je pet sudaca iz Splita besplatno tulumarilo u Kaštelima

Prekršili Kodeks sudačke etike

"Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačke etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost. Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodeksu sudačke etike", stoji u priopćenju Vrhovnog suda objavljenom, kako stoji u priopćenju, povodom "druženja nekolicine sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u Splitu u konobi poduzetnika i kandidata za gradonačelnika Splita".

Za slučaj se zainteresirala i policija

Index.hr piše kako se za ovaj događaj zainteresirala i splitska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija će obaviti potrebne provjere te će u postupak uključiti i tijela koja obavljaju nadzor rada ugostiteljskih objekata i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite na način da ćemo ih izvijestiti o utvrđenim činjenicama i pružiti potporu u poslovima iz njihove nadležnosti", rekli su za Index iz PU splitsko-dalmatinske.

Inače, osim domaćina Keruma i spomenutih sudaca, na zabavi je bio i Ivica Mornar, bivši nogometaš Hajduka koji je slavio rođendan te još nekoliko uzvanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo