dramatičan zaokret! / Vrhovni sud odlučio: Skrbništvo nad Severininim sinom se vraća ocu! Pjevačica ogorčena: 'Ja ću se i dalje boriti za svoje dijete'

Image
Foto: Marko Lukunic/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Odluka na snagu stupa odmah, neovisno o tome hoće li se Severina na nju žaliti

23.1.2024.
13:45
Marko Lukunic/Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nov dramatičan zaokret u parnici između pjevačice Severine Vučković i njezina bivšeg partnera, srpskog poduzetnika Milana Popovića, zbog skrbništva nad njihovim maloljetnim sinom Aleksandrom.

U parnici koja traje gotovo 12 godina, Severina i Milan više neće dijeliti skrbništvo nad sinom, kako je to u kolovozu 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se skrbništvo ponovno vraća ocu. Vrhovni sud je, naime, ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu koji je povrijedio Zakon o parničnom postupku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka na snagu stupa odmah, neovisno o tome hoće li se Severina na nju žaliti.

Severinina odvjetnica Jasminka Biloš kazala je da nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda pa je ne može komentirati, ali da sa sigurnošću može reći kako nije točno da bi Vrhovni sud mogao promijeniti odluku Županijskog suda u Splitu, jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kome je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je točno to što piše, da je vraćeno radi saslušanja vještaka, radi se o presudi Vrhovnoga suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnoga suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnoga suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije pridonio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio protivno ustavno-sudskoj praksi", kazala je odvjetnica.

O svemu se oglasila i Severina čiju izjavu prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'APSOLUTNO NISAM KRIVA' /

Severina na sudu zbog 'nametljivog ponašanja': 'Evo mene pred sudom umjesto da su one predmet istrage...'

Image
'APSOLUTNO NISAM KRIVA' /

Severina na sudu zbog 'nametljivog ponašanja': 'Evo mene pred sudom umjesto da su one predmet istrage...'

Severina: 'Sramota me ove države'

"Evo, sad su i vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sustava, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja odvjetnica.

Ali, da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dijete, bez kojeg sam bila 20 mjeseci. Nećete se igrati s mojim djetetom. S kojim pravom? Moje dijete nije vreća krumpira s kojim ćete trgovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji djeteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegova oca.

Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem govoriti da ne bih nekoga uvridila. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim djetetom. Ja sam tu nebitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti sa mnom. što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani", kazala je Severina.

POGLEDAJTE VIDEO: Severina u Direktu: 'Da mogu birati, ponovno bih odabrala da sam Romkinja. To je posebno, morate osjetiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo