STIŽE NEVRIJEME, UPALJEN METEOALARM / Prijete pijavice, pljuskovi i kiša - meteorolog otkrio kada bi opet moglo biti sunčanije i toplije

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, a u gorju i pretežno oblačno, s kišom, mjestimice vjerojatno i grmljavinskim nevremenom

23.8.2021.
7:39
VOYO logo

Na sjeverozapadu zemlje je trenutačno pretežno oblačno, ali u nastavku dana naoblačit će se i na istoku i jugu. Pogoršanje vremena povezano je s hladnom frontom u sklopu ciklone koja je pozicionirana sjevernije od naših krajeva, piše N1.

U noći i tijekom ponedjeljka u središnjoj Hrvatskoj umjereno i znatno oblačno, mjestimice s kišom, pa i u obliku izraženijih pljuskova. Pritom će i osjetno osvježiti. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura od 15 do 18 °C, a najviša dnevna, osjetno niža od današnje, između 21 i 24 °C, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku Hrvatske manje osvježenje, s dnevnom temperaturom od 25 do 29 °C. Prijepodne djelomice sunčano, a poslijepodne uz naoblačenje ponegdje pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni.

Image
VEĆ NOĆAS STIŽE DRASTIČNA PROMJENA /

Vakula najavio veliko osvježenje, tuču, a moguće su i pijavice: Evo kada će se vrijeme opet smiriti

Image
VEĆ NOĆAS STIŽE DRASTIČNA PROMJENA /

Vakula najavio veliko osvježenje, tuču, a moguće su i pijavice: Evo kada će se vrijeme opet smiriti

Upaljen meteoalarm za dio zemlje

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, a u gorju i pretežno oblačno, s kišom, mjestimice vjerojatno i grmljavinskim nevremenom. Uz obalu će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Bit će svježije nego u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji barem djelomice sunčano, ali u sjevernim predjelima moguć je i pokoji pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 18 °C, uz obalu između 22 i 25 °C, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 33 °C.

Podjednako vruće i na jugu Hrvatske, gdje će biti i najsunčanije. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a prema otvorenom moru jugo, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito, temperature uglavnom 26 - 27 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jačih vremenskih neprilike može biti i na sjeverozapadu unutrašnjosti, lokalno je moguće nevrijeme, na što upozorava sustav Meteoalarm, DHMZ-a.

Image
Foto: Meteoalarm

Meteoalarm

Na snazi je i upozorenje europske platforme Estofex, koja je drugim stupnjem okarakterizirala sjeverozapad zemlje, što znači da su moguće pijavice na moru, lokalno nevrijeme praćeno tučom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoza za sljedeće dane

U utorak i srijedu u unutrašnjosti promjenjivo pa i pretežno oblačno i sve svježije, povremeno s kišom, osobito na istoku. U četvrtak djelomice sunčano i uglavnom suho te malo toplije.

U utorak na većem dijelu Jadrana djelomice sunčano, samo ponegdje uz mogućnost za malo kiše. U srijedu promjenjivo s kišom, i to uglavnom u Dalmaciji, gdje pljuskovi mogu biti i izraženiji. U četvrtak pretežno sunčano, uz malu vjerojatnost za kišu na jugu. U utorak i srijedu puhat će umjerena i jaka bura, koja će potkraj srijede oslabjeti, a u četvrtak će zapuhati jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog pojačanog prometa moguće poteškoće

Zbog pojačanog prometa tijekom ponedjeljka moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, pojedinim graničnim prijelazima, trajektnim lukama i pristaništima, upozorio je Hrvatski autoklub (HAK).

Isto upozorenje vrijedi i za gradske ceste, zagrebačku i riječku obilaznicu, pojedine dionice autocesta, Istarski ipsilon i dionice cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog najavljene bure, podno Velebita i s orkanskim udarima, moguće su poteškoće prometovanja za pojedine skupine vozila.

U ponedjeljak, 23. i u utorak, 24. kolovoza zbog snimanja filma u Istri, na državnoj cesti DC421 na području Općine Raša, od Mosta Raša do Trgeta, vozit će se uz privremenu regulaciju prometa. U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo