UŽIVAJTE DOK TRAJE /

Uskoro opet stiže promjena vremena, evo kada su mogući pljuskovi i kiša

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura u utorak uglavnom između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva

8.6.2021.
8:57
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

 Pretežno ili djelomice sunčano i vrlo toplo, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za utorak za Hrvatsku.

Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Uz jači dnevni razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije u dijelu središnje i gorske Hrvatske te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar većinom slab, na Jadranu sredinom dana i popodne uz obalu umjeren jugozapadnjak, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak, a navečer mjestimice bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva.

Image
EVO ŠTO NAS ČEKA /

U nedjelju će nas pošteno oprati kiša, no stigla je i dugoročna prognoza za ljeto: Srpanj i kolovoz će biti najviše na udaru

Image
EVO ŠTO NAS ČEKA /

U nedjelju će nas pošteno oprati kiša, no stigla je i dugoročna prognoza za ljeto: Srpanj i kolovoz će biti najviše na udaru

U višim slojevima atmosfere sve je manje vlage, zbog čega će uslijediti dva stabilnija i toplija dana u ogranku anticiklone. U mnogim krajevima to će značiti prave ljetne prilike, posebno uz more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak 

"Ujutro pretežno vedro, još ponegdje u Dalmaciji, osobito na krajnjem jugu u početku uz nešto zaostalih oblaka. Na kopnu još mjestimice po kotlinama Like i uz rijeke, osobito u Posavini, kratkotrajna magla. Bit će mirno, tek ponegdje uz obalu uz slabu do umjerenu buru, prolazno pojačanu u Velebitskom kanalu. Ugodno, a ubrzo posvuda i toplo", prognozirao je RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

"Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano. Doći će do razvoja oblaka, ali vrlo rijetko može pasti koji lokalizirani i kraći pljusak, uglavnom samo u gorju. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a bit će vrlo toplo i sparno.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, ali se opet oko slavonskog gorja očekuje umjeren razvoja oblaka. No, vrlo je mala mogućnost za tek koju kap kiše. Ostaje i dalje vrlo toplo, lokalno moguće i vruće.

U Dalmaciji pretežno sunčano, tek koji oblak viška se može pojaviti u zadarskom i dubrovačkom zaleđu, ali uz tek malu šansu za koji kraći pljusak. Uz obalu slab do umjeren jugozapadnjak, na otvorenome sjeverozapadnjak, a temperatura će porasti do 27-28 ponegdje i 29 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali u unutrašnjosti Istre i u gorju može uz razvoj oblaka biti kraćih popodnevnih pljuskova. Uz obalu vrlo toplo, a i slaba do umjerena bura će malo popustiti. Osim u višim temperaturama zraka, moći će se uživati i toplijem moru, osobito na Kvarneru gdje se u plićim predjelima stiglo i do, za većinu ugodnih, 24 °C", prognozirao je Ribarić.

Idućih dana na kopnu 

Idućih dana na kopnu nastavlja barem djelomice sunčano, ali od četvrtka se očekuje ponovno nestabilnije vrijeme zbog čega raste mogućnost za mjestimičnu kišu i pljuskove tijekom dana, češće u gorju. Neće biti vjetrovito, a temperatura će se tek malo sniziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na moru 

"Na Jadranu sunčanije i vrlo toplo, nerijetko vruće, a zbog slabe i umjerene bure i u noćni satima će ostati razmjerno toplo i ugodno. Malo više oblaka očekuje se u zaleđu od četvrtka, a samo rijetko može koji grmljavinski pljusak zalutati i do same obale, ponajprije u danima vikenda", prognozirao je Ribarić.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo