OD BURE DO SNIJEGA / Teško je povjerovati što nam se sprema: Očekuju se promjene, nagli pad temperature, oblina kiša, snijeg....

Evo kakvo će vrijeme biti za vikend

25.2.2023.
8:34
VOYO logo

Većinom oblačno povremeno s kišom, ponegdje i obilnijom, osobito na istoku i u gorju. Krajem dana uz osjetan pad temperature zraka kiša će najprije u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki centar (DHMZ).

 Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu vrlo jako jugo. Sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak će okrenuti na sjeveroistočnjak, a potkraj dana na sjevernom Jadranu na jaku buru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 14, a na moru od 13 do 16 Celzijevih stupnjeva. Navečer na kopnu osjetno zahladnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja

Oblačno, u unutrašnjosti sa susnježicom i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju gdje će ponegdje pasti i više od 25 cm snijega. Na Jadranu kiša, u Dalmaciji mjestimice i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a na sjevernom će dijelu lokalno biti i snijega nošenog burom. U unutrašnjosti Dalmacije popodne i navečer susnježica i snijeg. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, Na većem dijelu Jadrana jaka i olujna, na sjevernom i orkanska bura, a na južnom dijelu olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, a na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna uglavnom od 0 do 4, a na Jadranu između 5 °C na sjevernom i 14 °C na krajnjem jugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo