NEMA KRAJA / Za sutra je izdan niz upozorenja! Pripremite se na nove oborine, a evo kada će prestati padati kiša

Za sutra su na snazi upozorenja Meteoalarma zbog kiše, grmljavinskih nevremena i jakog vjetra za gotovo cijelu Hrvatsku

16.5.2023.
22:08
VOYO logo

Zbog obilnih kiša posljednjih dana u nekim dijelovima zemlje traju žestoke borbe s poplavama. Još će sutra biti promjenjivo vrijeme u većem dijelu zemlje, povremeno s kišom, ponegdje i obilnijom i u obliku pljuskova.

U četvrtak na kopnu većinom oblačno, ponegdje uz malo kiše. Od petka djelomice sunčano i razmjerno toplo, ali ne i posve stabilno pa su još ponegdje mogući pljuskovi, osobito u subotu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu od četvrtka uglavnom suho, barem djelomice sunčano i razmjerno toplo. Lokalnih pljuskova bit će u srijedu, kada će na sjevernom dijelu još puhati jaka i olujna bura, u Dalmaciji jugo, te vjerojatno u subotu, prognozira za HRT Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Image
UŽASNE SNIMKE /

Kaos i na sjeveru Hrvatske: Voda odnijela most u izgradnji u Donjoj Stubici, kraj Marije Bistrice cesta propala u jarak

Image
UŽASNE SNIMKE /

Kaos i na sjeveru Hrvatske: Voda odnijela most u izgradnji u Donjoj Stubici, kraj Marije Bistrice cesta propala u jarak

Kiša i u Slavoniji i na Jadranu

U srijedu u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, ponegdje moguće i jače izraženima. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, a najviša dnevna između 17 i 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo niža dnevna temperatura zraka bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje će tijekom dana biti oblačno i kišovito. Obilnija oborina vrlo je vjerojatna na karlovačkom području. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, mjestimice s kišom, često u obliku pljuskova. U gorju većinom oblačno povremeno s kišom, ponegdje moguće i obilnijom. Uz obalu vjetrovito s jakom i olujnom burom. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 10 °C, uz obalu između 13 i 15 °C. Najviša dnevna od 12 do 14 °C, na moru između 18 i 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteoalarm na snazi

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, mjestimice i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji mogu biti i izraženiji. Puhat će umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, na moru između 14 i 16 °C. Najviša dnevna uglavnom od 18 do 21 °C.

Podjednaka temperatura zraka i na jugu Hrvatske, gdje će biti promjenjivo i nestabilno, često s kišom, ponegdje moguće i obilnijim pljuskovima. Puhat će umjereno i jako jugo, prema otvorenom moru i olujno, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito, mjestimice i jače valovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sutra su na snazi upozorenja Meteoalarma zbog kiše, grmljavinskih nevremena i jakog vjetra za gotovo cijelu Hrvatsku.

Image
Foto: DHMZ

Upozorenja za srijedu

Napokon smirivanje vremena

U četvrtak u unutrašnjosti većinom oblačno i svježije, ponegdje uz malo kiše. U petak djelomice sunčano i uglavnom suho, a u subotu promjenjivo, mjestimice s pljuskovima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U petak i subotu razmjerno toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu od četvrtka do subote barem djelomice sunčano i razmjerno toplo, ali ne i posve stabilno. U četvrtak će lokalnih pljuskova biti uglavnom na južnom dijelu, a u subotu na sjevernom i srednjem. U četvrtak i petak duž većeg dijela obale većinom umjerena bura, a u subotu će zapuhati jugo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo