IMA SE, MOŽE SE / Vreća za sjedenje u školama košta 2000 eura? Ponuda je poslana, ali ministarstvo demantira te navode: 'Radi se o grešci'

Image
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Riječ je o ponudi koja je upućena školama u sklopu projekta 'Osnovna škola kao cjelodnevna škola - Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja'

23.6.2023.
22:31
Shutterstock / Ilustracija
VOYO logo

Na društvenim mrežama se pojavila vijest o katalogu Ministarstva znanosti i obrazovanja u kojem se navodno mogu naručiti vreće za sjedenje u školama po cijeni od 2000 eura po vreći. Međutim, izgleda da je riječ o grešci.

Riječ je o ponudi koja je upućena školama u sklopu projekta "Osnovna škola kao cjelodnevna škola - Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja", u kojoj se mogla pronaći ta sporna stavka o vrećama za sjedenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Katalozi ne postoje'

"Školama uključenim u Eksperimentalni program 'Osnovna škola kao cjelodnevna škola - Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja' poslana je excel tablica s prijedlozima stavaka redovite opreme potrebne školama za opremu s jediničnim iznosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj se informativnoj excel tablici dogodilo nekoliko grešaka, najviše zbog pretvorbi kuna u euro te cijenama koje se odnose na set, a ne komad. Tablica je popis prijedloga za opremanje s okvirnim jediničnim cijenama (postoje greške, npr. spomenuta vreća za sjedenje), a ne dokument prema kojem se vrši nabava ili ugovara usluga.

Katalozi ne postoje. Svaka dostavljena tablica bit će raspravljena pojedinačno sa svakom školom te će se pristupiti nabavi i opremanju škola prema uobičajenim procedurama javne nabave", stoji u odgovoru koji je Index dobio od Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Protekla školska godina nije briljirala...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo