'nitko ne može slaviti' / Vrdoljak: 'Građanima je muka od politike jer su se klerici i populisti uključili u politiku'

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak za rezultate je okrivio malu izlaznost građana na birališta, ali i dao do znanja kako je Narodna koalicija spremna razgovarati s Mostom i Živim zidom

11.9.2016.
21:12
VOYO logo

Predsjednik HNS-a i jedan od čelnika Narodne koalicije Ivan Vrdoljak ponovio je kako je zabrinjavajuća mala izlaznost birača na glasačka mjesta. Također je dodao kako je spreman pregovarati s Mostom i Živim zidom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li negativno iznenađen rezultatima izlaznih anketa, prema kojima je Narodna koalicija izjednačena s HDZ-om, Vrdoljak je odgovorio: "Nije šok. Ako se gledaju rezultati od prije godinu dana - Živi zid je narastao, Most je pao, a mi smo ostali tamo gdje smo i bili. Čovjek se zapita što se dogodilo u zadnju godinu dana".

"Zabrinjavajuća je izlaznost. To je razlog zašto nitko ne može slaviti. Poruka građana je da im je muka politike. To se u pravilu dogodi kada se klerici i populisti uključe u politiku i krenu gaditi sve što se da zagaditi i onda otjeraju ljude od politike", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrdoljak je dodao kako Narodna koalicija nije odustala od pregovora sa Živim zidom i Mostom.

"Hrvatskoj treba stabilna i smirena vlada koja zna što radi i koja se ne bavi političkim elitima, nego građanima. Na tome ćemo inzistirati u pregovorima. Ako ljudi drugačije odluče, sretno im", naglasio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li potpora HNS-a SDP-u neupitna, rekao je: "Razgovarati da Narodna koalicija nije homogena je deplasirano. Iz pristojnosti prema političkom sustavu i partnerima. Trebamo čuvati integritet i kredibilitet politike, stranaka i ljudima koji se time bave".

"Odradili smo teren, išli smo među ljude i komunicirali. Ponudili smo ozbiljan i realan program kojeg je moguće ostvariti", komentirao je kako smatra da su dobro odradili kampanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo