VRATILI SE GODIŠNJEG DA BI ZATEKLI NOVU BRAVU: / 'Zamislite da preko noći nestane četiri godine vašeg života'

Image
Foto: /Ilustracija

Iako imaju ugovor o najmu te uredno plaćaju režije i stanarinu, podstanari su se našli usred imovinskog spora u kojem je jedna strana iskoristila njihov odlazak na more i otela im sve stvari

6.8.2019.
18:43
/Ilustracija
VOYO logo

Lucija Štorek s petogodišnjom kćeri otišla je na godišnji u Dubrovnik gdje njen suprug Borna radi kao sezonac. No dok je ona bila na odmoru, sve njihove stvari su otišle u nepoznato. Nije ih opljačkao nekakav provalnik nego su im stvari uklonili ljudi koji polažu pravo na stan.

Dok su bili na odmoru, stan u kojem su živjeli kao podstanari ogoljen je do zidova iako su imali ugovor o najmu te uredno plaćali stanarinu i režije, a sve zbog nesređenih vlasničkih odnosa. Vlado Paver nakon smrti vlasnice stana nastavio je s iznajmljivanjem Luciji i njezinoj obitelji. Njemu je stan, tvrdi, pripao po oporuci. Susjedi Turić polažu pravo na stan po ugovoru o dosmrtnom uzdržavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Došla bi s djetetom na rukama pred zaključana vrata'

Dva dana prije nego što se trebala vratiti u Zagreb, zamijenjena je brava, a sve stvari obitelji su odnesne.

"Više nije ta brava koja je bila, očito je u petak zamijenjena kad su mi iznesene sve stvari. Da nije bilo dobrih susjeda koji su mi javili što se događa, ja bih u 5 ujutro s djetetom u rukama i koferom došla pred zatvorena vrata, kaže za HRT Lucija Štorek koja je saznala od susjeda da su njihove stvari iznesene iz stana. Nitko ju nije nazvao od novih vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo si zamislite što sve imate u stanu. Od odjeće, naslijeđa, nakita, ušteđevine, bicikl, novi televizor, fotoaparat... Puno toga. Svi dokumenti, sva intima moja", nastavlja Lucija koja je zvala policiju još s mora, no policija nije ništa mogla učiniti. "Pokazali su vlasnički list i zato policija tu ništa nije mogla. Ali u trenutku kad je policija došla, ističe Lucija, stan je već bio ogoljen do zidova. Znači, već su sve stvari, govori, bile vani. Malo sam ljuta, malo sam bijesna, malo sam jadna. Zamislite vi da odete na godišnji malo se odmoriti, a onda preko noći nestane svih vaših četiri godine koje ste proveli unutra", očajna je.

Susjede su, kažu, tog dana bile u najmanju ruku uplašene. I još u nevjerici prepričavaju kako je to izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stajala su dva zaštitara, a bravar radio

„Kod vrata od gospođe podstanarke su stajala dva zaštitara, jedan s jedne strane, drugi s druge i bravar je nešto radio..., prisjeća se Štefica Đunđek. Stvari su, čini se izbačene preko balkona.

„Sad kad dođem tu ispod balkona, vidim djetetove kuglice kojima se igrala, jedna je prilično zabijena u pod. Bilo je tih kuglica dosta. Evo, tu je ručica od ormara, koja je očito otpala. Njezin prsten, bit će joj drago da joj ga vratim“, tužna je mlada majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo sam ljuta, malo sam bijesna, malo sam jadna. Zamislite vi da odete na godišnji malo se odmoriti, a onda preko noći nestane svih vaših četiri godine koje ste proveli unutra.

U korijenu imovinsko pravnih problema je zahtjev za dosmrtnim uzdržavanjem, sudskom sporu kojim se nastoji osporiti, upisa u gruntovnicnu iako je spor u tijeku... Susjedi Turić upisali su se na stan i prodali ga. Oni na pozive novinara ne odgovaraju, a kupci su tek poručili kako ne žele razgovarati bez odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Štorek ne želi se miješati u imovinske sprove, samo želi svoje stvari.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo