ZAZIVA SE BIVŠA PREDSJEDNICA / Koje su Kolindine namjere? Politički analitičar tvrdi da je jedna stvar nepobitna: Amerikanci imaju svoje prste u svemu?

Upitan da komentira medijske napise da bi kandidati mogli biti Tomo Medve ili Gordan Jandroković, Macan kaže da je to čisto probni balon

3.3.2023.
20:35
VOYO logo

U medijima se sve češće spominju predsjednički izbori te mogući kandidati, koje je u studiju RTL Direkta komentirao politički analitičar Krešimir Macan.

Uvodno je komentirao pojavljivanje u javnosti bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, za koju mediji šuškaju da se vraća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je nepobitno da ona diže svoju vidljivost. Neke stvari se dogode slučajno pa to bude okej pa onda slika na mostu Pelješkom. Dolazak na most nije bio slučajan, ali slika je možda bila slučajna pa je postala viralna pa su krenule priče, ali recimo majica Pipi nije bila slučajna. Izgleda da je ona dio savjeta koji promovira američku temu. Ona je danas bila gost, a Plenković domaćin. Nju su Amerikanci pozvali kao uglednu članicu svog savjetničkog tijela koji podržava konferenciju i promovira američko liderstvo da bude gošća na konferenciji".

Na pitanje što je htjela reći kad je novinarki RTL-a rekla da je njen povratak netema, Macan kaže: "Kako odgovoriti da ništa ne kažeš, a sve kažeš. 'U ovom trenutku ne želim o tome razgovarati, ali nikad ne reci nikad'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku nema izglednog kandidata HDZ-a i zato se spominje Kolinda, zaziva je se", ustvrdio je.

Probni baloni

Upitan da komentira medijske napise da bi kandidati mogli biti Tomo Medved ili Gordan Jandroković, Macan kaže da je to čisto probni balon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko je od kolega jako dobro objasnio. Uvijek imamo te naše strategije i razmišljamo tko će biti, ali uvijek ovise o nekom prethodnom događaju. Ako ćemo imati parlamentarne izbore, a onda europske. Tko živ, tko mrtav. Nakon dva ciklusa mogu se promijeniti odnosi u stranci ovisno o rezultatima izbora i onda će možda doći neki novi kandidati na te izbore".

Na pitanje može li se dogoditi da će Kolinda biti HDZ-ov kandidat ili se može dogoditi da ide sama, Macan kaže da realno ima jako dobre šanse. "Teško da će se odlučiti ići sama jer vas u principu stranka progurati. Možeš reći da nije, ali bila je u HDZ-u, nema potrebe to skrivati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje mogu li se pojaviti neka nova imena, kao primjerice Nino Raspudića i Marija Selak Raspudić, koje je spominjao Grmoja, kaže da bi oni htjeli, ali imaju 10 posto podrške".

Komentirao je i Jandrokovića. "On je dosta otvoreno rekao. Jesi primijetila kako je Selak-Raspudić odmah krenula na njega. Ona sigurno želi biti kandidat. Nije da Raspudić želi nego želi gospođa Selak- Raspudić. Možda bi bolje prošla. Problem je ako ostane samo na Mostu ima tih 10 posto podrške, ne možeš puno iskočiti iz tog bloka. Jandroković mislim da je itekako svjestan da pozicija predsjednika Sabora gdje prima dosta negative nije dobra za odmah odskočiti i ne bi htio ići u nešto neizvjesno i daleko je. Ajmo reći da se dogodi ta neka promjena da se ne formira Vlada, Milanović je predsjednik, nemojmo zaboraviti. Može se dogoditi situacija da se to razvlači mjesecima", rekao je Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVO DIRA U SRCE /

Kolinda Grabar Kitarović na poseban način obilježila godinu dana od invazije na Ukrajinu: 'Vjerovat ćemo, mama! Borit ćemo se, mama!'

Image
OVO DIRA U SRCE /

Kolinda Grabar Kitarović na poseban način obilježila godinu dana od invazije na Ukrajinu: 'Vjerovat ćemo, mama! Borit ćemo se, mama!'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo