jeftinija opcija / Vozilo Hitne pomoći koje je izgorjelo nedavno bilo na popravku: 'Vozači se žale da su popravci nestručni'

Image
Foto: Screenshot Facebook

'Ravnatelj Matić smatra kako je najvažnije da se prihvati najjeftinija ponuda za održavanje vozila', kazao je jedan od zaposlenika

9.8.2022.
12:43
Screenshot Facebook
VOYO logo

Prošle je subote vozilo Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukovarsko-srijemske županije potpuno izgorjelo, ali desetak dana prije toga to je vozilo bilo na popravku u vinkovačkom Autoservisu Kataj. Tu je informaciju Telegramu potvrdio Mato Matić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

Ipak, Matić nije mogao potvrditi tvrdnje drugog izvora da je vozilo poslano na popravak zbog curenja goriva u crijevu koje vodi u motor. Isto tako nije znao ni što se točno radilo na vozilo koje je izgorjelo. Rekao je tek da u spomenutom Servisu održavaju vozila u posljednje dvije-tri godine i da se radi o bagatelnoj nabavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanitetsko vozilo koje je posve izgorjelo, proizvedeno je 2014. godine, rekao je Matić, a na upit zašto nije popravljeno u ovlaštenom Citroenovom servisu s obzirom na to da je te marke, odgovorio je da se vozila, dok traje jamstvo, servisiraju na mjestima koja imaju licencu proizvođača.

S Autoservisom Kataj to nije slučaj, ali Matić pojašnjava da su, s obzirom na to da je Citroenovom vozilu jamstvo isteklo, servis vozila odlučili povjeriti tvrtki koja je dala najbolju ponudu. Na službenim stranicama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukovarsko-srijemske županije stoji da je za održavanje vozila hitne pomoći prošle godine potrošeno 176 tisuća kuna, dok je planirani iznos za ovu godinu manji – 157.260 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO se TU dogodilo? /

VIDEO Objavili stravičan video vukovarske Hitne: Vozilo izgorjelo uz eksplozije: Bježi, nije *ajebancija!

Image
ŠTO se TU dogodilo? /

VIDEO Objavili stravičan video vukovarske Hitne: Vozilo izgorjelo uz eksplozije: Bježi, nije *ajebancija!

Međutim, Telegram saznaje da je vozilo koje je izgorjelo u subotu imalo problema i s kočnicama te da ga je, kada se prije plamena pojavio dim, bilo teško zaustaviti. Bilo je problema ne samo s nožnom, već i ručnom kočnicom te je taj problem bio prijavljen, ali nije otklonjen.

“Ravnatelj Matić smatra kako je najvažnije da se prihvati najjeftinija ponuda za održavanje vozila. Ne želi čuti tuđe mišljenje, još manje savjete i radi sve po svom. Međutim, vozači se žale da su popravci na vozilima nestručni, da im u servisu znaju reći kako nisu opremljeni i da ne prate tehnološke inovacije”, kazao je za Telegram izvor koji je odlično upućen u stanje koje vlada u Zavodu za hitnu Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sugovornik Telegrama kazao da je da postoji problem s održavanjem i nabavkom novih vozila za Hitnu pomoć jer je to u nadležnosti županija, koje nisu u istoj financijskoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo