Vozači oprez! S kaznama i registracijom auta više nema šale

Osim što možete očekivati da vam policija zbog neproduživanja registracijskih tablica skine ih, pa i nasred ceste, zbog primjene novog Prekršajnog zakona koji stupa na snagu 1.

16.12.2013.
17:01
VOYO logo

Jodnoj Zadranki dogodilo se da ju je policija automobilom (ne policijskim) pratila, presrela i zatražila da se zaustavi. Kad su izišli iz auta i pokazali značke rekli su joj: "Niste produžili registraciju vozila".

Dok joj je jedan objašnjavao zašto su je zaustavili nasred ceste, drugi je već čupao tablice iz okvira vozila, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova praksa se navodno primjenjuje već neko vrijeme ako se ne produži registracija vozila. I prije je policija znala doći do kuće vozača i skinuti tablice, ali - pratiti vozilo do grada?

Takve bi se scene ubuduće mogle i češće viđati, a osim skidanja neproduženih registracijskih tablica zbog primjene novog Prekršajnog zakona koji stupa na snagu 1. siječnja 2014. godine, vozilo se neće uopće moći registrirati ako imate jednu ili više - neplaćenih prometnih kazni. Nakon 1. siječnja, dođete li u Stanicu za tehnički pregled produžiti registraciju, moguće je da vas službenik zaustavi i objasni da zbog nenaplaćenih novčanih kazni ili samo jedne ne možete registrirati vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S neplaćenim kaznama nema ni vozačke

Slično vam se može dogoditi i pri pokušaju produljenja vozačke dozvole. Iako je taj zakon stupio na snagu u lipnju, država je dala "prijelazni rok" od šest mjeseci za podmirenje dugova. Od početka nove godine, svima koji se nađu u novom registru bit će uskraćeno izdavanje nekoliko dokumenata: produljenje registracije automobila koje je obvezno svake godine, zatim produljenje vozačke dozvole, sudjelovanje u natječaju u postupcima javne nabave, osnivanje pravnoga subjekta, otvaranje obrta ili samostalne djelatnosti, dobivanje koncesije ili subvencije... Razlog je, naravno, brža naplata prekršajnih kazni koja očigledno nije zadovoljavajuća unatoč primjeni ovršnih postupaka prema dužnicima.

Važno je napomenuti da se neće moći niti prodati automobil s prekršajnim dugovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/230490/Default.aspx

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo