ZBOG PREDVIĐENOG ODMORA? / Vozač autobusa lažirao tahograf pa svojoj firmi zaradio paprenu kaznu

Image
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Vozač je zaustavljen u srijedu oko 11.30 sati kod naplatnih kućica Zagreb-istok na autocesti A3 te su policajci kontrolom tahografskog uređaja utvrdili da 42-godišnjak nije prikazao putovanje od sjedišta tvrtke do mjesta preuzimanja autobusa u stranoj državi

27.6.2024.
13:00
Shutterstock / Ilustracija
VOYO logo

Zagrebačka policija prekršajno je prijavila 42-godišnjeg vozača autobusa u vlasništvu prijevozničke tvrtke iz Novske koji je lažirao podatke o vožnji za što je predviđena kazna od 6.210 eura.

Vozač je zaustavljen u srijedu oko 11.30 sati kod naplatnih kućica Zagreb-istok na autocesti A3 te su policajci kontrolom tahografskog uređaja utvrdili da 42-godišnjak nije prikazao putovanje od sjedišta tvrtke do mjesta preuzimanja autobusa u stranoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je, kažu, učinio kako bi lažno prikazao da je koristio zakonom predviđeni obvezni odmor vozača u cestovnom prometu.

Vozaču autobusa zbog prekršaja Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu slijedi novčana kazna od 920 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog istog prekršaja, odgovornoj osobi prijevozničke tvrtke iz Novske slijedi kazna od 1.980 eura, a tvrtka će biti sankcionirana predviđenom kaznom od 3.310 eura, kažu u policiji.

POGLEDAJTE VIDEO: Vlasnik Prometa Makarska: 'Autobusi nisu neispravni. Za zapaljeni autobus koji je sletio u provaliju kriv je šofer'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo