povratak normalnog života /

Volonteri sagradili dječje igralište za djecu u Petrinji: 'Nadam se da je ovo impuls za sretniju i ljepšu budućnost'

U izgradnji su sudjelovala 22 volontera, od kojih je je 11 djece iz Njemačke.

1.4.2021.
19:15
VOYO logo

U kontejnerskom naselju u Petrinji, u gradu koji nije izgubio dušu, volonteri su izgradili dječje igralište i tako razveselili brojnu petrinjsku djecu.

Naš reporter Boris Mišević razgovarao je u RTL-u Danas s organizatorom akcije za izgradnju dječjeg igrališta, Ladislavom Rakuljićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izgradnji su sudjelovala 22 volontera, od kojih je je 11 djece iz Njemačke.

Čim se dogodio potres, kaže Rakuljić, kontaktirao je poslovne partnere iz Njemačke s kojima gradi dječja igrališta po njihovom konceptu da sagrade igralište za djecu Petrinje. ''Oni su se odmah odazvali, pripremili projekt, sakupili, organizirali cijeli put i došli'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompanija koja je gradila igralište jedna je od vodećih u Njemačkoj. ''Ali kao i mnoge druge njemačke kompanije, oni osjećaju da moraju nešto vratiti zajednici od koje žive i tako imaju vlastitu humanitarnu udrugu preko koje organiziraju više ovakvih projekata tijekom godine. Ova djeca su jedan uži krug njihovih volontera jer se ovi projekti inače izvode s maturantima njemačkih škola koje dođu i za tjedan dana naprave igralište'', kazao je Rakuljić dodavši da je glavna pedagoška ideja da djeca nauče davati. ''Da nauče o drugim ljudima i kulturama i susretnu se s drugom djecom i time izgrade svoju ličnost''.

''Nadam se da je ovo za grad jedan impuls za budućnost, za sretniju i ljepšu budućnost jer čim su djeca sretna, onda su i sretniji i zadovoljniji roditelji i imaju više razloga za ostati ovdje'', zaključio je Rakuljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo