OTKRIVENO KOGA ĆE PLENKOVIĆ PREDLOŽITI ZA NOVOG MINISTRA GOSPODARSTVA, STIGLA I PRVA REAKCIJA: / 'Priznajem, premijerov poziv me iznenadio'

Image
Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, šef stranke i premijer Andrej Plenković kratko je rekao da su i Darko Horvat i Tomislav Tolušić - odlična rješenja

21.5.2018.
19:25
Jurica Galoić / PIXSELL
VOYO logo

Kasno poslijepodne završila je sjednica Predsjedništva te Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj se dogovaralo o popunjavanju dvaju mjesta u Vladi upražnjenih odlaskom Martine Dalić. N1 javlja kako je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice izjavio da će Hrvatskom saboru predložiti Darka Horvata za ministra gospodarstva, a Tomislava Tolušića za novog potpredsjednika Vlade.

"Nakon konzultacija odlučili smo predložiti Darka Horvata Saboru kao novog ministra gospodarstva, a ministra poljpoprivrede Tomislava Tolušića za potpredsjednika Vlade o svim pitanjima vezanim za gospodarstvo", rekao je Plenković po završetku sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u središnjici stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to je u subotu Izvještajni sabor HDZ-a, kazao je da su još jednom prošli i Statut stranke.

"Danas smo također raspravili sve pripreme koje su nam preostale za izvještajni sabor HDZ-a u subotu. Prošli smo još jednom statut i jednoglasno je dogovoreno da je prihvatljiv svim članovima Nacionalnog vijeća i Predsjedništva. Očekujemo još jednu raspravu i usvajanje novog statuta u subotu. Očekujemo veliki skup HDZ-a na koji će doći prijatelji iz inozemstva - očekujemo Manfreda Webera, Bojka Borisova kao i Dragana Čovića. Uglavnom jedna vrlo pozitivna i unisona potpora svim ovim odlukama i dokumentima", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan očekuje li da netko u subotu kaže da stranka ne može biti taoc jednog čovjeka, rekao je da ne može biti copy paste.

Potvrdio je da se sastao s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović: "Već smo se vidjeli sinoć, razgovarali smo o brojnim temama, dogovorili smo sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, bit će nekoliko tema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan jesu li na Predsjedništvu razgovarali o aferi Hotmail rekao je da je sve izvijestio o situaciji, a na pitanje o svojoj političkoj odgovornosti, ponovio je da se radi o izrazito dobrom procesu te dodao da sve sumnje i sjene treba raščistiti.

Upitan je li dobio potporu stranačkih tijela dogovorio je: "Naravno da da."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvata iznenadio Plenkovićev poziv

Novinarima se nakratko obratio i predloženi ministar Darko Horvat. Istaknuo je da je pred njim jako puno izazova i velika želja da se barem neki od problema počnu pozitivno rješavati, uključujući i Agrokor.

Priznao je da ga je poziv premijera malo iznenadio i da mu je prvi zadatak upoznati situaciju u ministarstvu i s koalicijskim partnerima pronaći zajednički stav o ključnim temama iz resora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spram suradnika koji će se iskristalizirati u slijedećih nekoliko dana, (trebat će) jedno kratko vrijeme da se detaljno upoznam sa situacijom u Ministarstvu gospodarstva. nakon toga, zajedno s premijerom, predložit ćemo korake i uvjeren sam da će biti rezultata", rekao je Horvat.

Image
PREMIJER DANAS OTKRIVA NASLJEDNIKA MARTINE DALIĆ: /

Ćorić otpao jer je tražio previše, Plenkovićev prijatelj novi je favorit?

Image
PREMIJER DANAS OTKRIVA NASLJEDNIKA MARTINE DALIĆ: /

Ćorić otpao jer je tražio previše, Plenkovićev prijatelj novi je favorit?

Maletić ne vjeruje da će Plenković pasti

Horvat je dolazeći na sjednicu kazao: "Nema još nikakve konačne odluke. Popila se jedna kava, porazgovaralo se, sad ću s kolegama malo prodiskutirati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je dodao: "Biti član HDZ-a i potpredsjednik jedne takve stranke, a bojati se ući u bilo kakvu polemiku ne bi bilo fer ni korektno. Ako smo se poželjeli baviti politikom, onda su ovo novi izazovi."

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić uoči sjednice Predsjdništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a kazala je kako ne vjeruje da će premijeru Plenkoviću biti izglasano nepovjerenje zbog 'afere Hotmail'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će ostati sigurno premijer", rekla je Maletić dodavši kako vjeruje da je imao dobre namjere i ciljeve te da nije u to upleten.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo