MARIO RADIĆ UZVRATIO / 'Molimo Škoru da Domovinski pokret ne bude ničiji talac pa tako ni njegov'

Nakon sastanaka stranačkih tijela, vodstvo Domovinskog pokreta obratilo se javnosti te ponovno odgovorilo na Škorine optužbe

19.8.2021.
12:17
VOYO logo

Domovinski odbor i Predsjedništvo domovinskog pokreta sastali su se jučer zbog stanja u stranci. Vodstvo i članovi stranke obratili su se javnosti danas i to nakon što se ponovno oglasio Miroslav Škoro.

"Ovo nije nikakav ultimatum, nego zamolba u svjetlu činjenica da zagovaramo demokraciju i otvorenost u svim postupcima. Kad već prigovaramo sudstvu i vlasti da su spori, netransparentni i neučinkoviti, zašto bi mi radili po istom obrascu. Čemu čekati devedeset dana? Svi smo već umorni i želimo da ovo prestane. U državi ima puno važnijih problema kojima se trebamo baviti, a članstvu DP-a i svekolikoj javnosti je već dosta trakavica. U protivnom, nemam više namjeru trošiti vrijeme i biti u društvu onih koji uhode i žele drugima i njihovim obiteljima činiti zlo", poručio je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo imali izbora'

Na sve se osvrnuo v.d. predsjednika stranke, Mario Radić. "DP prolazi kroz krizno razdoblje koju je uzrokovala ostavka bivšeg predsjednika Miroslav Škore. Tek će vrijeme pokazati što je izazvalo drastične promjene u njegovu ponašanju. Neizmjerno smo zahvalni za sve dobro što je učinio za stranku. Molimo ga da DP ne bude ničiji talac pa tako ni njegov", poručio je Radić na početku.

Image
OGLASIO SE ŠKORO /

Nastavlja rat s Domovinskim pokretom: 'Ovo nije ultimatum, nego molba'

Image
OGLASIO SE ŠKORO /

Nastavlja rat s Domovinskim pokretom: 'Ovo nije ultimatum, nego molba'

"Prihvatili smo Škorinu ostavku jer nismo imali drugi izbor. Bila nam je to teška odluka, ali prije toga došlo je i do gubitka povjerenja. Unatoč upitima, nismo željeli govoriti o njegovim postupcima posljednjih mjeseci, ali javnost je upoznata s tim. Njegovo ponašanje suprotno je našim načelima. Ne želimo se baviti zakulisnim stvarima. Zahvalni smo Škori što nas je okupio. Kao odbor smo poduzeli sve mjere za zaštitu pokreta". dodao je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kaznene prijave, insinuacije, vrijeđanja...'

Odgovorio je i na pitanje zašto je stranka protiv Škore pokrenula stegovni postupak. "Pa evo, na memorandum se potpisao kao predsjednik stranke, a ostavku je dao prije 20 dana. Da ne govorim o kaznenim prijavama, insinuacijama, vrijeđanjima…", naglasio je.

O njegovoj poziciji potpredsjednika Sabora na sjednicama tijela nisu razgovarali, jer ne žele prejudicirati odluke stranačkog Suda časti. Radić je poručio da izbor novog predsjednika stranke trenutno nije tema, ali i da će vrijeme pokazati hoće li itko imati takvu ambiciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo