zabava na otvorenom /

Voditelj Lada u RTL-u Danas objasnio kako će izgledati prvi koncert pred publikom!

Oko 40 posjetitelja sjedit će na stolicama koje su razmaknute metar i pol. S obzirom da su na otvorenom, maske neće biti potrebne.

20.5.2021.
19:24
VOYO logo

S toplijim vremenom, evo i nagovještaja povratka koncerata i događanja na otvorenom. Nakon mjeseci odgođenih i otkazanih nastupa, nacionalni folklorni ansambl LADO otvara sezonu koncertom na ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt i to pred publikom. Iako su zbog epidemioloških mjera morali prilagoditi svoj nastup, današnji koncert korak je prema povratku događanja u glavni grad.

''Rekla bi da nismo nastupili mjesecima. Vratiti se na daske koje život znače. Pljesak koji je nama najveća nagrada'', rekla je članica Lada Kristina Opačić Vrućina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 40 posjetitelja sjedit će na stolicama koje su razmaknute metar i pol. S obzirom da su na otvorenom, zaštitne maske neće biti potrebne.  Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla LADO, pojasnio je da je LADO prilagodio svoje programe novonastalim uvjetima.

''Već godinu dana svjedočimo pandemiji i svi smo se pomalo već priviknuli, iako se teško priviknuti na ovako nešto. LADO kao jedini profesionalni folklorni ansambl ima velike izvođače mogućnosti'', komentirao je Šokac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
povijest /

LADO je čarobna riznica hrvatske tradicije: Čuvaju gotovo 2 tisuće komada narodnih nošnji

Image
povijest /

LADO je čarobna riznica hrvatske tradicije: Čuvaju gotovo 2 tisuće komada narodnih nošnji

''Riječ je o 35 vrhunskih plesača, koji su i pjevači, a i naš orkestar je 14 vrhunskih glazbenika koji sviraju uz tambure i brojna tradicijska glazbala i oko 80 klasičnih glazbala, tako da Ladu se nije bilo teško prilagoditi u ovim uvjetima'', dodao jr
Šokac.

Bit će manje izvođača nego inače, jer riječ je o ''pandemijskom'' sastavu, komentira Šokac. Riječ o vokalno-instrumentalnom programu, za koji umjetnički voditelj vjeruje da će se publici svidjeti. 

''Kroz glazbu i pjesmu ćemo prošetati hrvatskim krajevima'', kazao je Šokac.

Trenutna situacija dopušta nastupe na otvorenom. Ansambl se nada da će moći održati sve planirane koncerte. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo