konferencija za medije / Vlahušić udario po lokalnom HDZ-u: 'Vićan je ucijenio Frankovića mjestom predsjednika Gradskog vijeća'

Image
Foto: Goran Mratinović

Gradonačelnik Andro Vlahušić danas je u Maloj vijećnici održao konferenciju za medije oko neusvajanja točke koja se tiče zaduženja za potrebe izgradnje groblja Dubac u iznosu od 40 milijuna kuna. Naime, vijećnici HDZ-a i KLGB Mara Kristića navedenu su točku, kao i sve koje se tiču Rebalansa Proračuna, maknuli s dnevnog reda 21. sjednice Gradskog vijeća koja je održana u ponedjeljak.

29.6.2016.
13:51
Goran Mratinović
VOYO logo

Za neusvajanje Rebalansa Proračuna Vlahušić je optužio DDS-ovog Pera Vićana koji, kako tvrdi, upravlja dubrovačkim HDZ-om.

'Nalazimo se u situaciji da gradonačelnik i gradske službe kroz više mjeseci vode pregovore sa svim vijećnicima i predsjednicima klubova vijećnika, a posebno posljednjih nekoliko tjedana, oko Rebalansa Proračuna. Za prvu odluku su rekli da nema dovoljno informacija, a svoje prijedloge su već poslali. Klub vijećnika HDZ-a i partnera je dao 10ak amandmana u iznosu od preko 2 milijuna kuna i sve smo uvažili. Lista 'Srđ je Grad' je uložila amandmane te smo ih također uvažili. DDS je poslao veliko pismo epskog opsega kako bi trebao izgledati Grad, a da gradonačelnik nije Vlahušić. Nismo uspjeli shvatiti što je pisac htio reći. Kad smo sve to usvojili, poslali smo gradskim vijećnicima. Čuo sam da je Vićan rekao Frankoviću kako ne smije usvojiti Rebalans jer neće biti predsjednik Gradskog vijeća i da će ispasti kako se prodao za 2 i pol milijuna kuna,' tvrdi Vlahušić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako će ovakvo ponašanje lokalnih HDZ-ovaca pod, kako tvrdi, palicom Pera Vićana, najviše naštetiti samim građanima.

'HDZ je svoju svetu priču oko stolova i stolica pregazio. Očito im piše u Statutu da kad Predsjedništvo HDZ-a donese jednu odluku, Vićan je može promijeniti. Oni žele primijeniti priču oko nereda u zemlji  na Dubrovnik na način da vjerojatno ne žele usvojiti proračun za narednu godinu. Mislim da je vrijeme reći građanima kako rade na tome da Dubrovnik žele napraviti nesigurnim gradom. Inače bi odustali od toga,' prokomentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više saznajte na portalu Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo