ŠTO SE TO USTVARI NUDILO / Vlahušić o ponudi HDZ-a: ‘Nudili su svo blago ovoga svijeta. Mogli smo dobiti sve što smo htjeli'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

'Nikome od nas nije prihvatljivo biti u Vladi gdje je u Jasenovcu ploča sa Za dom spremni', otkrio je Vlahušić.

7.6.2017.
9:10
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Član predsjedništva HNS-a Andro Vlahušić gostujući na N1 komentirao je najnovije događaje u stranci naglasivši da ovom odlukom kojom članovi predsjedništva nisu podržali predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka i njegov plan davanja podrške HDZ-u, HNS pokazao da je odlučio biti politička stranka.

Dodao je kako su ključni u odluci bili upravo saborski zastupnici koje su upravo građani izabrali na parlamentarnim izborima. Komentirajući ponudu koju je HDZ ponudio HNS-u da ih podrži u Vladi i u Hrvatskom saboru, Vlahušić je kazao kako je ta ponuda bila jako velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinoć na stolu je bilo svo blago ovoga svijeta. Da je Sabo ratni heroj grada Vukovara zbog navodno 30 tisuća kuna završio u zatvoru… Sinoć se to mjerilo ne u tisućama, nego tisućama puta više. Mogli smo dobiti sve što smo htjeli. To je bila klasična politička trgovina. Mogli smo dobiti sve što smo htjeli, mogli smo pisati novi lex Vlahušić… Na sve bi oni pristali. Ne želimo na nešto takvo pristati. Ovo vraća nadu nama u HNS-u, drugi ljudi već su mislili da smo se mi prodali. Vratili smo politiku svome izvoru. Ne morate biti na vlasti, politika mora biti časna", rekao je.

Također je naglasio: "Bili smo protiv ulaska u Vladu unutra bez da znamo kako će se Hrvatska mijenjati, bez da znamo koja je platforma. Točne su informacije da su se na Predsjedništvu tražile informacije o manjinskoj vladi, tražile su se informacije koje govore o tome da će se HDZ mijenjati, tražile su se informacije o ploči u Jasenovcu, o Barišiću… To su bili elementi za koje smo smatrali da HDZ treba pokazati da se mijenja. Nije bilo pitanje da li ulaskom HNS-a u koaliciju mi mijenjamo ili se mijenja HDZ. Nikome od nas nije prihvatljivo biti u Vladi gdje je u Jasenovcu ploča sa Za dom spremni", otkrio je Vlahušić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo