VLADA ODLUČIVALA O DRŽAVNIM TAJNICIMA: / Koalicijskim partnerima HDZ je dao 12 mjesta; Evo tko ostaje, a tko odlazi

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je odlučila osvježiti kadar od 42 državna tajnika, pa je koalicijskim partnerima pripalo 12 mjesta, a vlastite su redove 'pročistili' smjenom 11 osoba

24.9.2020.
21:40
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak razriješila i imenovala niz novih te potvrdila stare državne tajnike. Od 42 mjesta koalicijski partneri dobili su čak 12 dužnosnika. Najviše je profitirao HSLS koji je dobio troje državnih tajnika. Uz dosadašnjeg državnog tajnika u MUP-u, Žarka Katića, državnim tajnikom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture imenovan je dosadašnji pomoćnik ministra Alen Gospočić, a u Ministarstvu zdravstva državnim je tajnikom postao šef neurologije u KB Dubrava, Silvio Bašić, javlja Jutarnji.

Svakom partneru ponešto

SDSS je ostao na dvoje državnih tajnika, Spomenkom Đurić u Ministarstvu regionalnog razvoja i Milom Horvatom u Ministarstvu gospodarstva. Isti broj dužnosnika ima HNS, kod kojeg je Željko Uhlir ostao državnim tajnikom u Ministarstvu graditeljstva i državne imovine, a njemu će se kao kolega u Ministarstvu financija pridružiti Stjepan Čuraj. Reformisti Radimira Čačića također imaju dvoje državnih tajnika, Tomislava Paljka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Sandru Herman u Ministarstvu turizma i sporta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HDS-a na poziciju državnog tajnika u Ministarstvu obrane dolazi Branko Hrg, a HDSSB-ov Josip Salapić ostaje u u Ministarstvu pravosuđa i uprave, kao i stranački kolega mu Juro Martinović.

Image
IMENOVALI PRIVREMENOG NASLJEDNIKA DRAGANA KOVAČEVIĆA: /

Ovo je v.d. predsjednika uprave JANAF-a; 'Plenković je naš vođa'

Image
IMENOVALI PRIVREMENOG NASLJEDNIKA DRAGANA KOVAČEVIĆA: /

Ovo je v.d. predsjednika uprave JANAF-a; 'Plenković je naš vođa'

Pretumbacije u HDZ-ovim redovima

Što se tiče HDZ-ovog kadra, u Ministarstvo vanjskih poslova dolaze dosadašnji državni tajnici u Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu turizma Zdenko Lucić i Frano Matušić. U MUP-u je državnom tajnicom postala bivša saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović. Vladajuća stranka je odlučila promijeniti velik broj imena. Tako Tomislav Ivić više nije državni tajnik u Ministarstvu obrane, u Ministarstvu gospodarstva nakon spajanja ostaju svi osim Marija Antonića, u Ministarstvu pravosuđa i uprave mjesta razriješeni su Kristian Turkalj i Katica Prpić, dok je Dario Nekić prebačen u Ministarstvo branitelja, gdje su razriješeni Ivan Vukić i Nevenka Benić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu pravosuđa i uprave novo je ime Sanjin Rukavina, aktualni HDZ-ov gradonačelnik Senja, a Nikolinu Klaić u Ministarstvu regionalnoga razvoja mijenja Šime Erlić. U Ministarstvu rada otpao je Ivica Bošnjak, a u Ministarstvu poljoprivrede Željko Kraljičak. Danijel Meštrić i Tomislav Boban razriješeni su dužnosti u Ministarstvu graditeljstva i državne imovine, a na njihovo mjesto dolazi Sanja Bošnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo