Moguće pojeftinjenje /

Vlada izglasala, ukida se ograničenje najviših cijena goriva. Od sutra moguće nove cijene

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Od sutra se cijene naftnih derivata u maloprodaji formiraju slobodno, kazao je ministar Tomislav Ćorić na sjednici Vlade: 'Nafta je u svijetu pojeftinila.'

6.12.2021.
8:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlada Republike Hrvatske na jutrošnjoj sjednici odlučila je da se cijene goriva oslobađaju, da se ukida ograničenje najviše cijene naftnih derivata. Dotična uredba vrijedila je od 14. listopada.

Njom se određivalo da se Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 ne smiju prodavati po više od 11.10 kuna po litri, a Eurodizel BS ne više od 11 kuna po litri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo od sljedećeg utorka da bi referentna cijena kao takva bila niža od one koju smo mi propisali. Upravo zbog toga vjerujemo da od sljedećeg utorka uredba kao takva više jednostavno u kontekstu obrane od povećanja cijene više neće imati smisla i u skladu s tim ćemo povući određene korake", najavio je nedavno ministar Tomislav Ćorić.

Prvo su glasali o amandmanima na proračun i uoči toga Andrej Plenković rekao je da se očekuje 9 posto rasta BDP-a. Vlada je prihvatila devet amandmana na proračun od 475, od čega pet koje je poslala opozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji, spriječili smo udar na budžete građana i na gospodarstvo", kazao je Plenković prije nego što je ministar Ćorić krenuo objašnjavati uvođenje, a sad i ukidanje uredbe:

"Došlo je do pada cijena nafte i naftnih derivata na svjetskim tržištima, što bi se odrazilo na cijene od sutra, potrebno je da trgovci naftnih derivata mogu određivati cijene slobodno."

"Dopustit ćemo da se nadalje cijene formiraju slobodno", istaknuo je Ćorić prije glasanja koje je bilo jednoglasno "za".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo