VIDEO: OVAKO IZGLEDA MOĆ PRIRODE / Lovac na oluje snimao buru koja hara Kvarnerom: 'Bacilo me na tlo, slomilo mjerač'

Image
Foto: Screenshot/DalmacijaDanas

Zbog olujnih udara vjetra, DHMZ je za subotu izdao crveno upozorenje, no lovcu na oluje to je bio poziv...

11.12.2021.
18:04
Screenshot/DalmacijaDanas
VOYO logo

Pod Velebitom puše najjača bura sezone do sada, a do 13 sati na Krčkom mostu udari bure dosežu čak 188 km/h, na Paškom 172 km/h, u Prizmi 160 km/h.

Brodovi stoje privezani, ali on lovi oluje

Kako točno izgledaju udari bure zbog kojeg i svi trajekti i katamarani stoje privezani u lukama, najbolje pokazuje lovac na oluje  Josip Ćuća-Žentić. Samo "oboružan". aerometrom, suprotstavio se buri na Rabu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bura me netom nakon izmjerenih 167 km/h oborila na pod i slomila konstrukciju mjerača pa je sveukupno provedeno svega 15 minuta na lokaciji", prenosi Dalmacija Danas.

'Savjetovali su mi kacigu, ali buru se mora osjetiti'

"Bio sam na trajektnom pristaništu Mišnjak, točnije na uzvisini iznad za koju znam da je jedna od najburovitijih lokacija na otoku Rabu. Mjerili su se udari od 140 km/h pa nadalje, najjači 167 km/h. Jedan od njih me bacio na tlo koje je poprilično negostoljubivo, ali sam prošao srećom samo sa manjom posjekotinom na ruci, nalupanim mobitelom i slomljenom konstrukcijom mjerača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, krenuo sam u avanturu s tim rizikom i očekivao sam to. Netko mi je savjetovao da ponesem kacigu. Na to nikad ne bih pristao jer buru se mora osjetiti, a na kraju svega i voljeti", ispričao je Ćuća-Žentil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog snažnih udara vjetra, DHMZ je za subotu izdao crveno upozorenje za riječku regiju, Velebitski kanal, Kvarner te sjevernu Dalmaciju, dok se olujni udari vjetra sutra očekuju tek u Velebitskom kanalu.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo