VJERUJETE LI? / 'Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno'

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić

Konstituirajuća sjednica Hrvatskoga sabora održat će se u 12 sati. Konstituirajuću sjednicu osmog saziva Hrvatskoga sabora sazvala je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu, 23

28.12.2015.
7:39
PIXSELL, Robert Anić
VOYO logo

Sabor se, prema Poslovniku, konstituira izborom svoga predsjednika.

Do izbora predsjednika Sabora sjednici privremeno predsjeda predsjednik Sabora iz prethodnog saziva, a u slučaju njegove spriječenosti, najstariji nazočni izabrani zastupnik. Na konstituirajućoj sjednici Sabor bira i Mandatno-imunitetno povjerenstvo, a može birati i potpredsjednike Sabora, tajnika Sabora i tajnika sjednice Sabora, te druga radna tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PO DOBROM OBIČAJU' /

Reiner se nada da će ga izabrati jednoglasno; nada se i viđati svoje pacijente

Image
'PO DOBROM OBIČAJU' /

Reiner se nada da će ga izabrati jednoglasno; nada se i viđati svoje pacijente

Mandatno-imunitetno povjerenstvo na konstituirajućoj sjednici podnosi izvješće Saboru o provedenim izborima za zastupnike u Sabor i imenima izabranih zastupnika, o podnesenim ostavkama na zastupničku dužnost i dr. Nakon što Sabor prihvati izvješće Mandatno-imunitetnog povjerenstva o provedenim izborima, pred predsjedateljem Sabora zastupnici ili zamjenici zastupnika daju prisegu.

Reiner se nada da će biti jednoglasno izabran, SDP neće predložiti nikoga

Izabrani zastupnik HDZ-a akademik Željko Reiner potvrdio je da je on kandidat Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista za predsjednika Hrvatskoga sabora, a očekuje da će biti izabran jednoglasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP neće predložiti nikoga za predsjednika Sabora", rekao je nakon sjednice izabranih zastupnika SDP-a član Glavnog odbora stranke, Peđa Grbin.

Tekst prisege glasi: "Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo