apsurdi birokracije / Više od sedam godina je u domu za starije i nemoćne, a odvoz smeća je platitla više od 3.000 kn!

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Moja nona nije mogla ni uložiti prigovor jer je dementna i nepokretna', napisao je nezadovoljni čitatelj

29.10.2018.
9:43
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Povodom novog sustava prikupljanja i naplate otpada u Labinu, na redakciju Glasa Istre stigla je poruka jednog čitatelja koji tvrdi kako njegova baka koja ima 97 godina, već sedam i pol godina mjesečno plaća labinskom komunalnom poduzeću '1. maj' 37.12 kuna, iako uopće ne proizvodi smeće.

"Činjenica je da ona posljednjih sedam i pol godina nije proizvela ni grama otpada, a za to je vrijeme uredno platila labinskom komunalnom poduzeću 3.340 kuna. Platila je manje, jer su do sada bile niže cijene, ali neka komunalno mojoj noni plati kamatu, zato jer su joj totalno nepošteno, na osnovi svojih birokratskih promašenih pravila, uzeli novac, a moja nona na sve to nije mogla uložiti ni prigovor jer je dementna i nepokretna u domu u Raši. Javno i vrlo konkretno inzistiram da labinski '1. Maj' mojoj noni vrati sav taj novac koji su joj oteli u proteklim godinama", napisao je čitatelj spomenutog portala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na uplatnicama lijepo piše 'stara cijena' od 51,01 kunu, a sada je nova uplatnica na 137,78 kuna. Dakle u ovoj kući sam jedini ja ovdje službeno prijavljen, drugi članovi moje obitelji žive na drugoj adresi, iako ni ja zapravo ne živim u pravom smislu riječi na ovoj adresi. Istovremeno, za usporedbu, naši prvi susjedi na starim Katurama su moji stric i teta, sa svojom obitelji, njih šest živi u kući i njihov račun za smeće iznosi 140,98 kuna. No, moja obitelj i ja nikada nismo imali nikakav pisani ugovor, konkretan dogovor ili bilo koji drugi 'konkretan angažman' s javnom službom labinskog komunalnog poduzeća "1. Maj". Jednom su došli pa su ostavili najprije zelenu kantu za smeće, onda kasnije su došli, pa su ostavili drugu žutu kantu za smeće, to je kao za plastiku? Nikada oni nas nisu pitali treba li nam to, je li nam previše ili premalo, slažemo li se ili ne", ističe nezadovoljni stanovnik Labina, te kaže kako je njegova teta išla na 'komunalno' da se tamo s njima dogovori oko njihovog računa te je dobila savjet da uzme dvije kante, jednu veći, a drugu manju, pa da puni jednu od njih ovisno od toga koliko smeća proizvedu ona i njezina obitelj, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo