VIŠE OD 400 RADNIKA INE DOBIT ĆE OTKAZ?! Novi šef najavio bolne rezove: / 'Rafinerija u Sisku ne donosi novac i vjerojatno ćemo ju zatvoriti'

Image
Foto: PIXSELL

Prema nekim kalkulacijama između 400 i 500 trenutnih zaposlenika moglo bi biti višak. Novi šef INA-e poručuje da će 'otpisani' dobiti fer otpremnine kakve se daju u poslovnom svijetu.

19.4.2018.
19:52
PIXSELL
VOYO logo

Sándor Fasimon, novi predsjednik Uprave INA-e, u prvom je intervjuu za hrvatske medije po imenovanju na novu dužnost otkrio da će MOL vrlo vjerojatno zatvoriti rafineriju u Sisku. Poručuje kako sisačka rafinerija ne zarađuje novac pa najavljuje transformaciju.

"Ono što će se najvjerojatnije dogoditi jest da će rafinerija biti na jednoj lokaciji, a druga će se iskoristiti za logistiku, za druge industrijske namjene", poručio je Fasimon u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo moramo osmisliti što ćemo učiniti i koliko ljudi trebamo za to. O tome će ovisiti hoće li biti potrebno otpuštati ljude. INA je oduvijek smatrala bitnim pobrinuti se za svoje radnike. Dakle, čak i ako dođe do otpuštanja, sve će biti učinjeno pošteno", uvjerava novi predsjednik Uprave INA-e.

Image
MINISTRA ĆORIĆA IZNENADILA NAJAVA NOVOG PREDSJEDNIKA UPRAVE INA-e: /

'Jednostrani potezi nisu potrebni'

Image
MINISTRA ĆORIĆA IZNENADILA NAJAVA NOVOG PREDSJEDNIKA UPRAVE INA-e: /

'Jednostrani potezi nisu potrebni'

Prema nekim kalkulacijama između 400 i 500 trenutnih zaposlenika INA-e moglo bi biti višak. Novi šef INA-e poručuje da će 'otpisani' dobiti fer otpremnine kakve se daju u poslovnom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče i formalnog preuzimanja kormila, Fasimon kaže:

"Nema procedure oko toga. Dogovoren je sastanak u lipnju kad bi me Nadzorni odbor trebao izabrati. Nadam se da bih mogao biti imenovan krajem lipnja ili početkom srpnja. Dakle, odluku donosi Nadzorni odbor. Ja se svakako pripremam doći i sretan sam što sam predložen za tu funkciju", kaže Fasimon u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da se pregovara o preuzimanju Petrokemije u Kutini te da je MOL zainteresiran za takvu suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo